La biotecnològica Inkemia es declara en preconcurs de creditors

La companyia molletana pren mesures per mantenir la continuïtat de la societat

Economia

Mollet del Vallès

L'empresa biotecnològica Inkemia de Mollet ha presentat un preconcurs de creditors. Així ho han fet saber en un comunicat signat pel seu president, Josep Castells, en què asseguren que s'estan prenent mesures per "mantenir la continuïtat de la societat, garantir l'evolució de les negociacions actuals amb diversos inversors i vetllar pels interessos dels accionistes, creditors, treballadors, clients i proveïdors".

El Consell d'Administració d'Inkemia ha comunicat aquesta setmana al Jutjat Mercantil la decisió d'acollir-se a la llei concursal davant les dificultats de liquiditat del grup. Inkemia no va aconseguir completar l'emissió de deute de 20 milions d'euros oberta el 2018, i només va acabar emetent i subscrivint bons per un import de 5 milions d'euros. "A conseqüència d'haver obtingut només un 25% de l'emissió i subscripció desitjada s'ha procedit a prendre accions per augmentar la liquiditat i optimitzar processos per adaptar la companyia a la nova situació.

Entre les accions esmentades s'inclou la revisió de processos productius, l'adaptació progressiva de la partida de despeses i inversions en actius amb més liquiditat, és a dir, amb més facilitat de convertir-se en diners de manera immediata i sense pèrdues de valor i la venda d'actius que l'empresa no considera rendibles.

D'altra banda, el grup ha afirmat que està buscant nous inversors per a la societat matriu i les companyies que en tenen participacions, i està renegociant condicions amb els seus proveïdors i creditors financers.

Edicions locals