La historiadora revisionista Vera-Cruz Miranda encapçalarà la llista del PP a Cardedeu

La candidata forma part de l'associació Historiadors de Catalunya i ha estat una de les denunciants "de l'adoctrinament a través dels llibres de text" a les escoles catalanes

Política

Vera-Cruz Miranda
Vera-Cruz Miranda | PP

Cardedeu

La historiadora Vera-Cruz Miranda (Barcelona, 1977) serà la candidata del Partit Popular (PP) a l'Alcaldia de Cardedeu. A les passades eleccions municipals el PP va obtenir un regidor al municipi, una acta que es manté buida des que Jaime Gelada –ara candidat popular a Granollers– hi va renunciar al maig de l'any passat.

La nova candidata reconeix les dificultats del seu partit a Cardedeu "tenint en compte la política dels partits independentistes durant quatre anys" i assegura que serà "valenta" i presentarà "un programa atractiu per als veïns".

Vera-Cruz Miranda forma part de l'associació Historiadors de Catalunya, una entitat revisionista amb el relat de consens en els historiadors a Catalunya, per a fer ús polític de la història. Està especialitzada en la figura del príncep de Viana i la política del segle XV a Espanya. Ha publicat els llibres Carlos de Aragón y de Navarra, i El príncipe de Viana y su tiempo.

Juntament amb Antonio Jimeno i Francisco Oya, va ser una de les professores encarregades de presentar l'informe del sindicat AMES per denunciar "l'adoctrinament dels nens a través dels llibres de text, que fan difícil que l'alumnat tingui identitat espanyola", i unes lleis d'ensenyament que "permeten el descontrol de les escoles catalanes".

Edicions locals