Centenars de veïns es van mobilitzar a Sant Celoni per rebutjar una 'agressió feixista'

L'Assemblea de Joves de Sant Celoni va denunciar una agressió feixista per part d'una vintena d'encaputxats

Societat

Centenars de veïns es van mobilitzar a Sant Celoni per rebutjar una 'agressió feixista'
Centenars de veïns es van mobilitzar a Sant Celoni per rebutjar una 'agressió feixista' | Arran Baix Montseny

Sant CeloniRedacció / ACN

Centenars de persones es van reunir diumenge a partir de les 20 h per mobilitzar-se contra l'"agressió feixista" patida per l'Assemblea de Joves de Sant Celoni la matinada de dissabte. La concentració va ser a la plaça de la Vila.

L'Assemblea de Joves de Sant Celoni va denunciar una agressió feixista per part d'una vintena d'encaputxats durant els actes de celebració del tercer aniversari de l'entitat, la passada nit i matinada de dissabte.

"Aquest fet només fa que refermar-nos en la nostra lluita. Les joves som i serem sempre antifeixistes", ha expressat l'entitat a través de les xarxes socials. El col·lectiu també explica que fruit de l'atac hi ha dues persones ferides i trencadisses en el mobiliari urbà. Per la seva part, l'Ajuntament de Sant Celoni ha condemnat "fermament" l'atac i ha traslladat el seu suport als membres de l'entitat: "Feixisme ni a Sant Celoni ni enlloc", ha piulat el consistori a les xarxes socials.

La festa de celebració dels tres anys de l'Assemblea de Joves de Sant Celoni va començar a 19.30 h amb una gimcana al parc del pavelló i un sopar a la sala Bernat Martorell, on després es van fer diversos concerts. Va ser ja ben entrada la matinada quan va tenir lloc l'atac per part dels encaputxats.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, els fets haurien passat pels volts de les 4 h al carrer Sant Josep, on hi ha la Sala Bernat Martorell. El relat policial parla d'un enfrontament entre dos grups de joves per motius polítics.

Per condemnar l'atac, l'Assemblea de Joves va convocar diumenge al vespre una concentració a la plaça de la Vila, a la que el consistori hi va donar suport amb un comunicat: "L'Ajuntament de Sant Celoni condemna fermament l'agressió feixista que han patit membres de l'Assemblea de Joves de Sant Celoni aquesta matinada quan estaven celebrant un acte festiu a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis i els fa arribar el seu suport i solidaritat. Convida a tothom a sumar-se a la  concentració prevista per avui diumenge a les 20 h a la plaça de la Vila en contra del feixisme".

Edicions locals