Diumenge arrenca la 26a Mitja Marató de Montornès, un any més solidària amb el territori

Les donacions totals d’enguany aniran destinades a la Creu Roja per projectes socials

Esports

Diumenge arrenca la 26a Mitja Marató de Montornès, un any més solidaria amb el territori
Diumenge arrenca la 26a Mitja Marató de Montornès, un any més solidaria amb el territori | Club Atletisme Montornès

Montmeló, Montornès del Vallès, Roca del Vallès, la, Vilanova del VallèsFerran Figueras

El Centre Cultural Montbarri, de Montornès del Vallès va acollir aquest any la presentació de la 26a Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca. La Mitja Montornès es presenta com a cursa ja clàssica de fons al calendari català i compromesa amb els atletes i el territori. Com a novetat d’enguany s’ha transformat la categoria de més de 60 anys en tres diferenciades, de 61 a 70, de 71 a 80 i de més de 80 anys.
 

Enguany, una de les novetats és que s’unifiquen totes les recaptacions solidàries i es destinaran a Creu Roja de Granollers per programes d’inserció sociolaborals al territori. Alhora, va més enllà, ja que tots els beneficis de la Mitja es destinen al manteniment del Club Atletisme Montornès, que al llarg de l’any participa en nombrosos projectes d’integració social i de promoció de l’esport de base.

Xavier Guàrdia president de Creu Roja Vallès Oriental, va explicar “que aquest any es va proposar donar una volta i dedicar tota la recaptació per un projecte de 2-3 anys amb alguna cosa que feia molta falta i finalment vam decidir fer un projecte d’inserció laboral a la comarca”, “volem donar eines a col·lectius vulnerables perquè puguin desenvolupar una vida normal”, afegia.

Per la seva part, Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, va destacar que la Mitja de Montornès és de les primeres Mitges maratons a incorporar servei de llar d’infants i és de les que més continuïtat ha donat a la cursa per infants, amb la Mini Solidària que aquest any arriba a la 12a edició.

Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló, es mostrava agraït per la celebració un any més de la mitja “i que els quatre ajuntaments una vegada més hàgim estat capaços deposar-nos d’acord per posar-la endavant i que es pugui organitzar”.

Per finalitzar l'acte Jose A. Montero, alcalde de Montornès, va voler agrair també a tothom que ha fet possible la Mitja afirmant que “aquest factor de territorialitat no és només una suma d’esforços o una col·laboració entre diferents Ajuntaments o entitats, sinó que és una proposta que sobretot ha tingut sempre molt clara l’organització d’aquesta mitja, tant el club d’Atletisme i tots els responsables”.

Pel que fa a l’acció solidària, Montero va afegir “que no és només l’acció de la recaptació, és el missatge que l’esport va lligat a la xarxa del territori i a objectius de caràcter solidari”.

L’acte de presentació va comptar amb actuacions musicals d’alumnes de l’escola de música de Montornès, que van amenitzar l’acte, i del Pla de Transició al Treball de Montornès, que van preparar i oferir als assistents una degustació a la recepció posterior a la presentació.

 

Noves categories

Una de les novetats d’aquest any són les noves categories pels atletes veterans. Així, els atletes de més de 60 anys, que fins ara tots competien dins la mateixa categoria, ara es repartiran en tres categories: de 61 a 70, de 71 a 80 i més de 81 anys. És un reconeixement a la vàlua de la gent gran i la seva fidelitat a l’atletisme i es anar un pas més enllà del que els reglaments federatius obliguen, creant dues noves categories per fer més visibles aquests participants i reconèixer el seu esforç.

Pels més petits i petites, dissabte dia 23 de març es tornarà a celebrar la Mini Solidària, amb 500 inscripcions màximes previstes. Els atletes nascuts l’any 2006 i posteriors competiran en diferents recorreguts pels carrers de Montornès, amb sortida i arribada a la Plaça Picasso.

El diumenge 24 de març, hi ha 1000 inscripcions reservades per la Cursa dels 6km. de Montornès. La sortida és fa de forma conjunta amb la Mitja i totes dues curses comparteixen els 5 primers quilòmetres de cursa, moment en el que la Mitja continua cap a La Roca i els 6km. enfilen la recta de meta. La Cursa travessa els centres urbans de Montornès i Montmeló, amb part del recorregut per la carretera que uneix ambdues poblacions i rodejats de boscos. És un recorregut atractiu i assequible per aquells que volen iniciar-se al món de les curses en ruta, amb tots els ingredients i ambient i amb els mateix obsequis que la Mitja.

 

Compromesa amb el medi ambient

Un dels objectius de la Mitja és minimitzar els impactes ambientals que pugui comportar la cursa. Amb aquesta finalitzat d’avançar en les bones pràctiques, aquest any es preveu el reciclatge de les ampolles dels avituallament a partir de les iniciatives que ja portava a terme la Diputació de Barcelona, a les que s’afegirà la iniciativa de Coca-Cola «esport amb bon ambient» , que posarà a disposició dels atletes punts de recollida d’ampolles a cadascun dels avituallaments de la cursa i a la zona d’arribada, animant als participants a apropar-se i deixar la seva ampolla.

La Mitja també posa a disposició dels atletes i acompanyants punts de reciclatge de paper, vidre i matèria orgànica a la zona d’arribada i pavelló d’esports.

 

Diumenge tret de sortida

La Mitja Montornès tindrà lloc el diumenge 24 de març, amb sortida a les 10 hores des de la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes, de Montornès del Vallès. Hi ha previstos diversos punts d’animació al llarg del recorregut, per amenitzar la cursa. Els organitzadors han posat a la venda 3000 dorsals per totes les curses del cap de setmana i el ritme d’inscripcions és bo i s’espera superar les xifres de participació del darrer any (2500 inscrits entre totes les curses).

Edicions locals