Activistes entren en una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor per denunciar les condicions animals

Unió de Pagesos demana mesures contra els activistes de Meat The Victims pel risc sanitari que assegura que ha comportat l'entrada

Societat, Economia

Activistes entren en una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor per denunciar les condicions animals
Activistes entren en una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor per denunciar les condicions animals | Meat The Victims

Sant Pere de VilamajorRedacció / ACN

Uns 75 activistes del moviment Meat The Victims van entrar diumenge a la matinada en una granja de Sant Pere de Vilamajor per denunciar les condicions en què viuen els animals. Els animalistes han fet fotografies i vídeos dels porcs i les instal·lacions que han penjat a les xarxes socials.

Cap a les 6.45 h va arribar el primer treballador de la granja, que va avisar els Mossos d'Esquadra. Fins al lloc s'hi van desplaçar agents d'aquest cos i de la Policia Local que van identificar alguns dels activistes. A

questa és la segona vegada que activistes que actuen sota el nom Meat The Victims fan una acció a Catalunya. L'1 de desembre van entrar en una granja de gallines a Mataró.

Denúncia d'Unió de Pagesos

El sindicat Unió de Pagesos demana a l’Administració que prengui mesures contra el grup de persones que va entrar diumenge a la granja de Vilamajor, i que sancioni aquest fet, ja que "la presència de persones no autoritzades i sense cap control dins d’una granja representa un alt risc per a la salut dels animals".

El sindicat recorda que els ramaders catalans, com els de la resta dels de la Unió Europea, han de complir unes normes estrictes de benestar animal per assegurar una producció respectable i segura i que, d’altra banda, ha suposat per al sector un gran esforç d’adaptació tant en l’àmbit econòmic com en el de gestió de les granges i en la cura dels animals.

A més, les granges de porcí, per complir les normes de benestar animal, han ampliat l’espai en el qual es troben els animals, han modificat els revestiments de terra, han agrupat verres i truges joves per millorar el seu benestar, i els ramaders mantenen els garrins amb les mares entre tres i quatre setmanes perquè es puguin alimentar de llet materna. Les granges també poden disposar de material d’enriquiment perquè els animals s’entretinguin.

Unió de Pagesos també recorda que les granges s’han adaptat per disposar d’un aïllament de l’exterior i protegir-se de possibles malalties, amb tanques exteriors a les naus i les finestres, a més d’estar prohibida l’entrada a tot el personal no autoritzat.

 

Edicions locals