ERC presenta a la Sala Fiveller les 39 candidatures dels 39 municipis del Vallès Oriental

Es tracta d'una fita històrica: mai abans s'havien presentat a tots els pobles de la comarca

Política

ERC presenta a la Sala Fiveller les 39 candidatures dels 39 municipis del Vallès Oriental
ERC presenta a la Sala Fiveller les 39 candidatures dels 39 municipis del Vallès Oriental | ERC Vallès Oriental

La Sala Fiveller de Mollet va acollir dilluns la presentació de les 39 candidatures de la comarca del Vallès Oriental, amb la presència dels números 1 i 2 de les llistes republicanes a la comarca per a les eleccions municipals.

El president comarcal d'ERC al Vallès Oriental, Oriol Ramon, va remarcar que "per primer cop en la història d'ERC" s'han presentat candidatures del partit en tots els municipis. Les 39 candidatures de 39 municipis s'han aconseguit després que Montseny i Fogars de Montclús hagin presentat candidatures enguany, a diferència de les municipals de fa quatre anys. "Això vol dir que volem una comarca republicana, que ja li toca", va afegir Ramon.

El president comarcal, a més, va explicar que "l'acte es fa a Mollet perquè és una de les dues grans ciutats del Vallès Oriental i per donar suport a la candidatura de l'Oriol López i d'Ara Mollet". Però també se'n farà un altre a Granollers.

Per la seva banda, el conseller Josep Bargalló també va dir que el ple de candidatures "és una fita a tenir en compte" que deixa palesa "la maduresa i la solidesa del partit". Però també va destacar que "en el conjunt de les llistes que presenta ERC hi ha més dones que homes" i que en alguns municipis "hi ha llistes transversals del republicanisme, del sobiranisme i d'opcions de vots de progrés que acolliran membres d'altres partits, com ICV o el PDeCAT". "Estem davant d'un període electoral que és molt important, en què ens hi juguem molt, i podem consolidar el camí cap a la república o podem frenar-lo", va cloure el conseller.

Tots els candidats

Sobre l'escenari de la Sala Fiveller hi van passar representants d'ERC d'arreu dels 39 municipis de la comarca.

Marc Pedrosa (Aiguafreda), Joan Galiano (Bigues i Riells), Isidre Pineda (Caldes de Montbui), Imma Font (Campins), Joan Tuset (Canovelles), Joan Carles Cussell (Cànoves i Samalús), Enric Olivé (Cardedeu), Jordi Coll (Figaró-Montmany), Marc Jover (Fogars de Montclús), Núria Maynou (Granollers), Jordi Esmandia (Gualba), Dolors Castellà (la Garriga), Xavier Cols (la Llagosta), Albert Gil (la Roca del Vallès), Pep Moret (l'Ametlla del Vallès), Rafa Bernabé (les Franqueses del Vallès), Iban Martínez (Lliçà d'Amunt), Marta Bertran (Lliçà de Vall), Martí Pujol (Llinars del Vallès), Marc Candela (Martorelles), Oriol López (Mollet del Vallès), Albert Monserrat (Montmeló), Núria Masnou (Montseny), Jordi Seguer (Parets del Vallès), Enric Vinaixa (Sant Antoni de Vilamajor), Magalí Miracle (Sant Celoni), Marta Tàpias (Sant Esteve de Palautordera), Pau Ibars (Sant Feliu de Codines), Carles Miquel (Sant Fost de Campsentelles), Pamela Isús (Sant Pere de Vilamajor), Ramon Vilageliu (Santa Eulàlia de Ronçana), Luisma Pintor (Santa Maria de Martorelles), Xavier Blas (Santa Maria de Palautordera), Ignasi Martínez (Tagamanent), Magda Bes (Vallgorguina), David Ricart (Vallromanes), Xavier Plana (Vilalba Sasserra) i Ramon Majà (Vilanova del Vallès).

Pel que fa a Montornès, encara s’està acabant de consensuar el cap de cartell a la coalició, però el representant va ser el regidor Joffre Giner.

Edicions locals