Els Mossos desarticulen un grup criminal que robava domicilis i traficava amb drogues

Dels sis detinguts, quatre estan en presó provisional i els altres dos van quedra en llibertat amb càrrecs

Societat

Ametlla del Vallès, Lliçà d'Amunt

Els Mossos d’Esquadra han detingut sis homes de nacionalitat albanesa com a presumptes autors de disset robatoris amb força, per un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues i per pertinença a organització criminal, que haurien actuat a municipis del Vallès Oriental.

Segons fonts policials, la investigació s’inicia a partir del 6 de febrer a partir de les gestions d’agents de seguretat ciutadana i d’investigació de la comissaria d’Esplugues de Llobregat en relació amb l’activitat il·lícita que estarien duent a terme dos dels arrestats vinculats amb robatoris amb força. A partir d’aquestes gestions embrionàries comença la coordinació amb l’Àrea d’investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, que es fa càrrec de la investigació.

Els agents van poder establir a partir d’aquestes primeres indagacions que aquests dos homes residien temporalment a Castelldefels i Barcelona, tot i que en el decurs de la investigació els policies van constatar que canvien de domicili i es desplacen al Maresme i el Vallès Oriental.

En aquesta fase de la investigació els mossos també tenen coneixement de la participació dels dos investigats en diversos robatoris amb força a interior de domicili, en alguns casos amb el robatori del vehicles dels immobles, que haurien comès amb la participació d’altres lladres. "De seguida va quedar acreditat que es tractava d’un grup criminal amb una rotació constant dels seus integrants i amb poca estabilitat temporal", apunten des de Mossos.

A mesura que els esbrinaments avançaven es va posar de relleu que el grup criminal investigat sempre utilitzava vehicles sostrets per consumar els robatoris. Durant la investigació, es van dur a terme quatre entrades i escorcolls a les poblacions de Santa Susanna, Lliça d'Amunt, Dosrius i l’Ametlla del Vallès. Els agents van localitzar eines destinades a la consumació dels robatoris com potes de cabra, palanques, malls i radials; joies i altres objectes sostrets com centenars de joies com collarets, polseres o arracades; dos vehicles d’alta gamma sostrets i tres armes de foc detonadores a més de 5.000 euros en efectiu; 2700 plantes de marihuana en diverses plantacions, 40 kg de marihuana envasada al buit, preparada per a la seva distribució i 100 grams de cocaïna en roca. Fruït el dispositiu es va poder detenir als sis investigats.

La investigació posa de manifest que el grup criminal es dedicava principalment als robatoris amb força a domicili, activitat que els havia generat grans sumes de diners. Aleshores van diversificar la seva activitat il·lícita per passar a tenir diverses plantacions de cànnabis per poder dedicar-se també al tràfic de substancies estupefaents mitjançat tots els actes de cultiu, elaboració i tràfic per facilitar el consum il·legal de drogues. Una part dels guanys obtinguts dels robatoris amb força els van invertir en una important infraestructura que comportava molts costos: instal·lacions elèctriques, sistemes d’il·luminació, transformadors o el lloguer d’immobles. Els investigadors han pogut acreditar la participació dels arrestats en almenys disset robatoris amb força en domicilis de quinze poblacions del nord de l’àrea metropolitana de Barcelona i en dos de municipis del sud.

Els detinguts van passar a disposició el dissabte 16 de març i el jutge en funcions de guàrdia de Granollers, va decretar la presó incondicional de 4 dels detinguts, mentre dels altres van quedar en llibertat amb càrrecs. Amb aquesta investigació s’ha desarticulat plenament el grup criminal.

Edicions locals