La Fiscalia demana entre 9 i 12 anys de presó per als acusats d’una presumpta trama de tràfic de drogues a Montornès

Dimarts està previst que comenci el judici a l’Audiència de Barcelona d'uns fets que es remunten al maig de 2017

Societat

La Fiscalia demana entre 9 i 12 anys de presó pels acusats d’una presumpta trama de tràfic de drogues a Montornès
La Fiscalia demana entre 9 i 12 anys de presó pels acusats d’una presumpta trama de tràfic de drogues a Montornès

Montornès del Vallès

L’Audiència de Barcelona iniciarà el pròxim dimarts 26 de març el judici contra els deu acusats protagonistes d’una presumpta trama de tràfic de drogues que es va destapar el passat maig de 2017 a Montornès. La fiscalia els acusa de delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal i demana penes d’entre 9 i 12 anys de presó.
 

Els fets es remunten al maig de 2017, quan la Policia va destapar una presumpta trama de tràfic de drogues que almenys existia des del mes de gener i fins al moment de la detenció el 10 de maig de 2017. Va ser quan, sota diligència judicial, es va procedir a l’entrada i registre dels domicilis dels acusats on es van trobar substàncies estupefaents amb un valor total de 110.555,897 euros i 13,577,90 euros en efectiu.

Els presumptes autors feien servir un sistema de comunicació telefònica en clau, que va ser intervingut per la Policia, des d’on s’organitzava tot, des de les dates i circumstàncies on es portaven a terme les operacions fins a la distribució que es feia principalment a Montornès.

Els delictes pels quals se’ls acusa són contra la salut pública referit a substàncies que causen o no causen greus danys a la salut, delicte de pertinença a un grup criminal per la comissió de delictes menors greus, delicte de tinença il·lícita d’armes prohibides, delicte continuat contra la seguretat viària, en la seva modalitat de conducció al ser privat cautelarment del permís per decisió judicial i delicte greu de danys.

Les penes que demana la fiscalia

Els presumptes acusats 9 homes i 1 dona se’ls imputen tots o diversos dels anteriors delictes. Per a l'acusat A.S, actualment en llibertat, la fiscalia demana un total de 12 anys de presó per tots els delictes anteriorment citats, l’acusat H.H en presó provisional se li demana una presó de 9 anys i 8 mesos per delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

A l’acusada M.M.R., en llibertat des del gener del 2018, se li demana una pena de 9 anys i 6 mesos de presó per delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. A l’acusat M.A.B.H, actualment en presó provisional, se li demana una pena igual que l’anterior. Per a l’acusat J.K., en llibertat des del desembre de 2017, la fiscalia demana una pena de 9 anys de presó per delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. A l’acusat J.T.R., en llibertat des del gener de 2018, se li demana una presó de 9 anys i 6 mesos. Per a l’acusat M.M., en presó provisional, es demana una pena de 9 anys i 6 mesos. Als acusats C.A.H., F.K.G. i A.E., posats en llibertat el mateix dia de la detenció, se’ls hi demana una pena de 9 anys i 6 mesos. Finalment a cada un dels acusats també se’ls hi demana una multa de 300.000 euros.

Edicions locals