El feminisme arriba a la quarta mostra de curts de Montornès

Aquest 2019 la temàtica principal de la mostra de curtmetratges és igualtat i LGTBI

Cultura

Crispetes d'Or
Crispetes d'Or

Montornès del Vallès

Un any més Montornès tornarà a celebrar la seva Mostra de Curtmetratges que enguany suma la quarta edició.

Segons ha indicat l’Ajuntament del municipi, "aquest 2019 la temàtica principal de la mostra és igualtat i LGTBI”.

Les obres han de ser inèdites, amb una durada màxima de vuit minuts i els joves hi poden participar de manera individual o en un grup de màxim 4 membres.

En aquest cas les obres "han   de   servir per   sensibilitzar   sobre   temàtiques   relacionades   amb   les discriminacions de les dones i els col·lectius LGTBI i la seva lluita per la igualtat (coeducació, drets, violències masclistes, conciliació, rols i estereotips, lgtbfòbia".

A més d'aquesta categoria  n'hi haurà una d'addicional de temàtica lliure i una altra modalitat de mini clips de durada inferior a 30 segons. En tots els casos, les persones participants es distribuiran en dues modalitats. La primera d'elles estarà dedicada als adolescent de 12 a 17 anys, mentre que la segona serà la modalitat jove en la que podran participar els majors de 17 anys.

Cada obra qualificada com a apta pel jurat rebrà un lot de productes relacionats amb el món del cinema. Al mateix temps, els curts participants a la temàtica d'igualtat també rebran un lot de productes feministes.

Els treballs s’han de presentar en format digital abans del 3 de maig a les 18 h, al Centre Juvenil Satèl·lit o a l’Oficina del Barri.

La Gala Crispeta d'Or

Les obres presentades es projectaran el dissabte 25 de maig a la Gala Crispeta d’Or. L’Espai Cultural Montbarri acollirà aquest gran esdeveniment en el qual es reconeixerà al jovent que ha participat a la mostra amb l’estatueta Crispeta d’Or. La IV Mostra de Curtmetratges és una proposta articulada per un grup de joves a través dels pressupostos participatius Kosmos, amb el departament de joventut de l’Ajuntament.

Edicions locals