Meritxell Budó, nova consellera de Presidència i portaveu del Govern

La fins ara alcaldessa de la Garriga va renunciar al càrrec en un ple diumenge al vespre

Política

Meritxell Budó, nova consellera de Presidència i portaveu del Govern
Meritxell Budó, nova consellera de Presidència i portaveu del Govern

la Garriga

Meritxell Budó va renunciar diumenge al vespre a l'alcaldia de la Garriga per prendre possessió com a consellera de Presidència i portaveu del Govern aquest dilluns. Budó va explicar que va ser Jordi Turull, Carles Puigdemont i Quim Torra qui van considerar que ella era la persona que podia agafar el relleu d'Elsa Artadi, que deixa la conselleria per incorporar-se a les llistes de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona.

"Havia d'acceptar-ho i començar aquesta nova etapa", defensava Budó. Per a la nova portaveu del Govern, els moments a Catalunya són "complicats" i s'han de viure amb "serenitat", i es mosatrava convençuda que amb Torra fixaran "l'estratègia" per poder afrontar "els nous reptes i horitzons".

En declaracions als mitjans, Budó va explicar que quan Turull, Puigdemont i Torra van proposar-li ser la nova consellera de Presidència i portaveu de l'executiu va fer la reflexió però "tenia molt clar que el seu compromís és un exemple" i que "havia d'acceptar-ho".

Aquest dilluns Budó ha pres possessió del càrrec i s'ha mostrat amb ganes de "començar a treballar, aprendre i estar al costat del president Torra per tot allò que consideri oportú". Sobre el moment polític que viu el país, Budó ha admès que són "moments complicats" però ha emplaçat a encarar-los "amb serenitat".


En el seu discurs de renúncia, Budó va recordar els presos i va rebutjar fer balanç del seu mandat per estar en època preelectoral, tot i que va afirmar que marxa de la Garriga "amb la tranquil·litat de qui ho ha posat tot" pel poble i contenta del resultat. Els regidors, que la van descriure com una dona "valenta" i amb caràcter, li van desitjar sort i encerts.

També des de diumenge, el nou alcalde de la Garriga és Jordi Pubill, de 31 anys, fins ara regidor de Promoció Econòmica, Indústria, Treball i Joventut.

Missatge de Torra

Per la seva banda, el president Torra ha assegurat aquest dilluns que el país necessita "reforçar tots els fronts" els propers mesos. Durant la presa de possessió de les noves conselleres de Presidència i Cultura, Torra els ha agraït que afrontin l'encàrrec amb "valentia".

 

 

 

 

Edicions locals