Adif preveu el mateniment de la terminal de mercaderies com a mínim durant 6 anys

L'administrador d'infraestructures n'ha licitat la gestió per aquest període i un import de prop d'1,4 milions d'euros

Societat

L'estació de mercaderies perilloses continuarà activa com a mínim sis anys més
L'estació de mercaderies perilloses continuarà activa com a mínim sis anys més

L'administrador d'infraestructures de l'Estat, Adif, ha licitat la gestió de serveis i comercialització a la terminal de mercaderies de Granollers per un import mínim d'1.357.980 euros (IVA no inclòs) i un període d'adjudicació de 6 anys, prorrogables com a màxim durant 3 més.

Es dóna la circumstància que fa anys que Granollers negocia amb Adif i el ministeri per eliminar aquesta estació de mercaderies perilloses fora del nucli urbà de Granollers.

De fet, es preveu traslladar la seva activitat a la central intermodal de mercaderies projectada a la Llagosta. El març de 2018 es va atorgar a les empreses Esteyco i Inserail el contracte de 660.000 euros per a la redacció del projecte executiu previ a la construcció de l'estació, que ha d'estar connectada a les vies d'ample europeu i al Corredor Mediterrani.

Fa unes setmanes, el regidor socialista Jordi Terrades alertava que la suspensió dels pressupostos de l'Estat significa demorar la construcció de l'intermodal, ja que sense comptes, les inversions destinades al Corredor Mediterrani prèvies també s'endarreriran i això pot produir un efecte domino que acabi per afectar el projecte de la Llagosta del qual depèn el trasllat de la terminal de Granollers.

Ara, segons el contracte granollerí licitat, l'adjudicatari gestionarà i comercialitzarà durant 6 anys, al seu risc i ventura, els espais, instal·lacions i recursos d'aquesta terminal, que compta amb una superfície total per a l'ús logístic de 15.500 metres quadrats i 5 vies on es fan operacions de càrrega i descàrrega d'unitats de transport intermodal (UTI).

A més, l'adjudicatari tindrà a la seva disposició un edifici d'oficines de 100 metres quadrats, un magatzem de 100 metres quadrats i un edifici de xarxa contra incendis.

L'estació de mercaderies de Granollers està inclosa al catàleg de terminals intermodals d'Adif. L'any passat va registrar una activitat de 673 trens emesos i rebuts,19.634 UTI manipulades i 784 hores de moviment de locomotora.

La notícia ha generat algunes reaccions entre els grups municipals.

 

Edicions locals