El Mollet Hub obre les portes per ser un referent en innovació i formació per a joves emprenedors

Els locals de l'antiga comissaria de policia a Jaume I acullen el servei que ha començat a funcionar aquest dilluns

Economia

El Mollet Hub obre les portes per ser un referent en innovació i formació per a joves emprenedors
El Mollet Hub obre les portes per ser un referent en innovació i formació per a joves emprenedors

Mollet del Vallès

Un espai tan cèntric com el de l'antiga comissaria de la Policia Municipal, a l'avinguda Jaume I, és des d'aquest dilluns l'espai de referència per a joves i emprenedors a Mollet. L'Ajuntament ha posat en marxa el Mollet Hub, un projecte coordinat des de l'Empresa de Formació Ocupacional i Ocupació (Emfo) que pretén donar sortida i posar en valor la creativitat i innovació de joves, emprenedors i empreses del territori.

La remodelació de l'equipament ha tingut un preu aproximat de 200.000 euros i compta amb tres espais. El primer l’anomenat Atenció inicial i Punt Connect i disposa d'una vintena d'ordinadors al servei de la ciutadania.
Un altre espai és el Connect Area, una sala versàtil amb parets de vidre dotada de taules i cadires i una pantalla de projecció.

L'espai està a disposició d’aquells joves que tinguin una idea i necessitin formació i assessorament per dur-la a terme. Per portar-ho a terme, l’Ajuntament de Mollet ha arribat a un seguit d’acords de col·laboració per programar activitats amb diferents empreses tecnològiques de primer nivell global com és el cas de Momentum, sòcia estratègica de Microsoft i referent en Big Data per a Smart Cities, Idneo, la tecnològica amb oficines a Silicon Valley, Califòrnia, que recentment ha decidit instal·lar la seva seu central a Mollet, o centres universitaris com és el cas de la UAB i, més concretament, els seus departaments d’innovació i estratègia.

En aquest sentit, el molletà Albert Isern, conseller delegat de Momentum, considera que el Mollet Hub és "un espai molt interessant per ajudar els joves a complir els seus somnis". Isern destaca la proximitat de Barcelona com a pol d'atracció d'innovació a nivell internacional i opina que “Mollet s’ha de pujar a aquest tren”.

Pel que fa Idneo, el seu director d’Innovació, Eduardo Urruticoechea, creu que aquesta iniciativa “és ideal per ajudar en la innovació i que una idea es pugui convertir en un producte, un servei o un negoci final”. En aquest sentit, el paper d’Idneo “serà aportar els nostres coneixements al Mollet Hub pel que fa la innovació en l’àrea tecnològica”.

Des l'UAB, el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics, Francisco Javier Lafuente, explica que “fa anys que estem treballant amb l’Ajuntament de Mollet buscant estratègies col·laboratives per apropar el coneixement i la innovació a la societat i, alhora, conèixer quines són les veritables necessitats socials”.

Mollet Hub està concebut com un espai que "se situa fora de la formalitat que comporta la formació reglada adreçat a joves creatius amb inquietuds per potenciar la seva formació i desenvolupar les seves idees amb la col·laboració d'empreses com Idneo o agents com la UAB", apunta l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, qui destaca la innovació i creativitat com a pilars bàsics d'aquest servei, que està obert a persones, no només de Mollet, sinó de tot el territori.

El Mollet Hub és la culminació de la reorganització dels espais d'Emfo que es va començar a fer amb la descentralització del Mollet Forma, a les instal·lacions de l'antiga escola Nicolás Longarón, i que se suma al Mollet Orienta, amb les dependències al carrer de la Riera.

Edicions locals