El Plenari de Gallecs tria l'alternativa per fer arribar l'aigua potable a les masies

El consell aprova una de les opcions tècniques presentada per l'Incasòl, amb un cost de 640.800 €

Societat

El plenari del Consorci de Gallecs aprovava dimarts l'alternativa tècnica i econòmica per fer arribar l'aigua potable a les masies de Gallecs. Després que l'Incasòl presentés al juliol de l'any passat diferents opcions per estendre la xarxa d'abastament a l'espai rural, aquesta setmana ja s'ha triat la proposta definitiva, que té un pressupost d'uns 640.800 euros+IVA, que, segons fonts municipals, seran finançats pel Govern català.

En concret, l'alternativa triada proposa una  xarxa d’abastament d’aigua, dissenyada com a extensió de les xarxes municipals existents, respectant els límits de les concessions de SOREA (Mollet i Montcada i Reixac) i CASSA (Sant Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Parets del Vallès). A més, també es contempla una pressa d’aigua, ubicada a la part central, on es realitzen la major part de les activitats de dinamització del territori, que pugui ser usada per serveis d'emergència com Bombers.

Amb aquesta aprovació es fa un pas endavant en l'arribada de l'aigua potable a les masies de Gallecs, una reivindicació històrica dels veïns de l'espai rural, que pateixen aquesta mancança, especialment a l’estiu, quan se solen assecar els pous. En aquests casos, el Consorci de Gallecs ha hagut d’instal·lar dipòsits per poder donar aquest servei bàsic. El següent pas serà la redacció del projecte executiu per després tirar endavant les obres.

D'altra banda, el Consell Plenari, al qual va assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va aprovar una modificació del pressupost d'enguany –que està prorrogat, ja que depèn dels comptes de la Generalitat, que també ho estan. La modificació s'aprovava per acceptar un ajut de 8.450 euros del Departament d'Agricultura per la biodiversitat cultivada, que té com a objectiu caracteritzar i fomentar les varietats locals i tradicionals, un projecte que des del consorci també es vincula a les tasques d'educació ambiental.

El pressupost total de l'ens gestor de l'espai rural és de 400.000 euros, tot i que, fonts del consorci, esperen poder assolir durant l'any els 420.000 euros, que era la xifra pressupostada per a aquest 2019.

Edicions locals