L'Ajuntament de Vilanova treballa per transformar la pedrera Veguillas en un espai públic i natural

Una primera proposta incorpora espais per a una zona verda, zona d’aparcament i una reserva de sòl que s’integraria al Parc de la Serralada Litoral

Societat

L'Ajuntament de Vilanova treballa per transformar la pedrera Veguillas en un espai públic i natural
L'Ajuntament de Vilanova treballa per transformar la pedrera Veguillas en un espai públic i natural

Vilanova del Vallès

La gerent del Parc de la Serralada Litoral, Isabel Cabrera; Francisco Veguillas, fins ara propietari de la pedrera Veguillas; l’alcaldessa, Yolanda Lorenzo i el primer tinent d’alcalde, Ramon Majà, van visitar dimarts la zona de la pedrera Veguillas per tal de poder iniciar una nova etapa que posarà fi a l’activitat minera. D’aquesta manera es podrà recuperar un espai per preservar-lo com a zona verda i permetre l’accés i gaudi públics del mateix Parc.

Actualment, s’està començant a treballar amb una primera proposta que contempla la continuïtat del carrer Magnòlia, amb la incorporació d’espais per a una zona verda, una zona d’aparcament i una reserva important de sòl que s’integraria al Parc.  Així es recuperaran els valors ambientals i paisatgístics de l’indret amb la possibilitat d’incorporar nous itineraris històrics i culturals fins als vestigis prehistòrics del Parc tant significatius pel municipi com són la Roca Forada i la Ruta de Jaciments prehistòrics.

Un cop es coneguin les consideracions establertes pel departament de Territori i Sostenibilitat, s’obrirà un període d’informació i consulta als veïns de les Roquetes per tal de definir la proposta final urbanística que s’executarà.

El passat 15 de març es va signar el conveni urbanístic entre l’Ajuntament i el Francisco Veguillas i Maria Oliveros, per a la transformació de la pedrera Veguillas. Amb aquest conveni es pretén posar fi a l’activitat minera i de tractament de la pedra que es portava a terme en aquesta propietat situada al final del carrer Magnòlia.

Edicions locals