Dos montornesencs a la Passió de Llinars del Vallès

El Ricardo Piris i la Reyes Barragán actuen en l'única Passió que es fa a les comarques vallesanes

Cultura

Dos montornesencs a la Passió de Llinars del Vallès
Dos montornesencs a la Passió de Llinars del Vallès

Llinars del Vallès, Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest cap de setmana s’estrena al municipi de Llinars del Vallès l’obra; Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès. En aquest espectacle hi participen dos montornesencs força coneguts a la vila, per una banda el Ricardo Piris, narrador des de 2014 de la Remençada i membre de grup d’adults de l’Aula de Teatre Municipal, i per altra banda la Reyes Barragán tècnica de l’Oificina de Català de Montornès, que a més és la directora de l’espectacle.

Barragán també és l’autora del text i interpreta el personatge de Maria, la mare de Jesús. Piris, que hi actua des de 2017, encarnarà en aquesta edició el personatge de Judes. Els dos montornesencs van entrar en contacte a través de les activitats culturals i lingüístiques impulsades per l’Oficina del Català i Barragàn convenç a Ricardo de participar en la Passió, a més, recentment els fills de Piris també surten a l’obra com a figurants del poble en diverses escenes de la representació.

“La Passió és una part molt important de la meva vida, que m’ocupa moltes hores i requereix molta dedicació, un projecte personal que ha pogut fer-se realitat, però que no acaba mai, perquè cada any és una aventura que es pugui representar” explica Reyes Barragán.

Ricardo Piris per la seva part explica referent al seu personatge, que “fer el paper de Judes m’ha suposat un esforç perquè tot i que faig teatre des de fa temps, mai no havia fet un personatge dramàtic com aquest”.

Nina A. Hausmann
Nina Adam Hausmann

La Passió

A la Passió s’explica la història de Jesús des d’un punt de vista femení, donant veu a les dones que l’acompanyaven, “sense gairebé decorat l’atenció se centra en la força de la paraula i en el protagonisme de les emocions”, afirma Barragán.

Els pròxims 6, 7, 13 i 14 d’Abril es representarà al Teatre Auditori de Llinars. Iniciada l’any 2000 a càrrec del grup de teatre Till-Tall de Llinars, aquesta Passió segons Barragán “és una passió diferent, especial, propera, vital i emocionant” afirmant que són alguns dels adjectius que utilitza la gent per definir-la.

Edicions locals