El ple denuncia per unanimitat la precarietat del servei ferroviari

Una moció d'ILFC insta les administracions competents a invertir i millorar la infraestructura de Rodalies

Societat

Estació de la línia R3 a Corró d'Avall
Estació de la línia R3 a Corró d'Avall

El ple municipal va aprovar dijous per unanimitat una moció presentada per Imaginem les Franqueses en Comú (ILFC) per denunciar els problemes recurrents del servei de rodalies al municipi.

D’aquesta manera, l’Ajuntament denuncia els problemes que pateixen els usuaris del servei de Rodalies de les línies R2 i R3 al municipi i exigeix a les administracions competents que actuïn amb celeritat per solucionar-los. El consistori també exigeix a les administracions competents el correcte finançament i inversió en infraestructures per garantir un servei públic de trens de rodalies de qualitat i atractiu per tal que sigui una alternativa real al vehicle privat.

Àlex Vega, regidor l’ILFC, va assegurar que el servei genera moltes queixes i va demanar que “el transport públic passi d’estar abandonat, com ara, a estar més cuidat, de qualitat i digne”.

L’alcalde, per la seva banda, va valorar positivament els passos que s’han fet darrerament en la millora de la infraestructura –“hi ha avenços en el desdoblament i hi ha un projecte per millora l’estació de Corró d’Avall, on es farà un pas soterrat entre l’aparcament i les antigues naus militars”–, però va assegurar que “la política ferroviària continua sent molt dolenta, i per això votem a favor de la moció”.

 

Edicions locals