Prova de les sirenes de risc químic

Dimarts es faran sonar els sistemes d'avís del polígon Congost, el parc del Lledoner i l'aparcament de mercaderies perilloses d'Adif

Societat

El proper dimarts 9 d'abril es farà una prova de so de les sirenes d’avís de risc químic a la població. A Granollers el simulacre tindrà lloc entre les 10.20 i les 10.30 h. Aquesta serà la primera de les dues proves del 2019 que Protecció Civil de la Generalitat portarà a terme per comprovar el funcionament de les sirenes.

Les sirenes de Granollers estan situades al Polígon Congost, al Parc del Lledoner i a l'aparcament de mercaderies perilloses (MMPP) d'Adif. La sirena, que sonarà durant deu minuts, consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El so de final d’alerta és un senyal continu de 30 segons de durada.

L'objectiu de les proves és verificar el funcionament correcte de les sirenes (si sonen bé i si arriba al radi de població afectat), així com familiaritzar la ciutadania amb el so de l'avís per risc químic i conscienciar-la dels consells que han de seguir si es produeix una emergència real.

A Catalunya hi ha 89 sirenes a la xarxa d'avís per risc químic, situades en 39 municipis. Protecció Civil organitza els recursos humans i materials per millorar la resposta davant d'emergències per risc químic a través del pla PLASEQCAT.

Per tenir més informació sobre com actuar en cas d'emergència de risc químic, es pot consultar la web de la Generalitat on s’hi recullen consells i es detallen els motius i el funcionament de les proves.

El dia del simulacre s'enviaran missatges a través de l'app de Protecció Civil (SMS, en el cas de les persones sordes) quan s'activin les sirenes, com en una emergència real. També podreu informar-vos-en a través del Twitter @emergenciescat amb l'etiqueta #ProvaSirenes.

Edicions locals