La fira Guia't vol estimular les vocacions per la indústria 4.0

La mostra és un dels referents d’orientació en formació professional de tot Catalunya

Societat

Garcia, Ribalaigua, Ricart i Mayoral, dimarts al Gra en la presentació de la fira Guia't
Garcia, Ribalaigua, Ricart i Mayoral, dimarts al Gra en la presentació de la fira Guia't

La nau Dents de Serra i altres espais de Roca Umbert acolliran dimarts, dimecres i dijous una nova edició de la fira Guia’t, un aparador de tots els estudis de formació professional que s'ofereixen al Vallès Oriental i també a comarques veïnes. La fira, organitzada pel Consell Comarcal, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l’Ajuntament de Granollers amb el suport de la Diputació, s’adreça especialment als estudiants de 4t d’ESO.

La fira, que arriba a la 10a edició, reunirà uns 40 expositors i es preveu que la visitin més de 2.000 persones, sobretot alumnes que han de decidir quins estudis volen seguir després de l’ESO, així com famílies i orientadors acadèmics. A més de la informació dels centres de formació professional, hi haurà xerrades i tallers per despertar inquietuds i perquè els joves puguin conèixer de primera mà experiències d’altres persones que han passat prèviament per aquesta situació de tria.

La novetat més destacada d’aquesta edició serà la promoció de les vocacions industrials. Per això, a la Sala Nau B1 hi haurà enguany una mostra d’indústria 4.0, “robòtica i processos d’automatització que fan que les empreses puguin ser més eficients, més competitives i puguin estalviar costos”, explicava Josep Maria Garcia, cap d'estudis d'empresa de l'Escola Municipal del Treball.

En aquest sentit, avançava, “a la fira hi haurà exemples de drons, robòtica i realitat virtual o augmentada”. També s'hi faran xerrades temàtiques i demostracions adreçades a tots els visitants, especialment als alumnes de batxillerat per tal que coneguin les oportunitats que ofereixen els cicles de grau superior relacionats amb la indústria 4.0.

Territori educador

En la presentació de la fira, l'alcalde Josep Mayoral assegurava que la mostra "referma la vocació d'un territori educador que sap que és imprescindible acompanyar els joves en la presa de decisions importants”, i valorava especialment la incorporació a la mostra dels estudis 4.0.

Laura Ribalaiga, coordinadora territorial de Joventut de Barcelona, afegia que "la fira ajuda als joves que acaben 4t d'ESO i que han de prendre una decisió sobre el seu futur; els informa, assessora, orienta i acompanya en el procés".

D’altra banda, segons explicava el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, l’edició d’enguany comptarà amb la participació de com a mínim 42 centres, 53 famílies i 30 professionals. Ricart també assegurava que enguany la fira tindrà "una mirada inclusiva i un enfocament molt clar de gènere, lliure de qualsevol discriminació".

 

Edicions locals