El coordinador de Vox Granollers dimiteix i critica la direcció del partit

Francisco Javier Millán és exregidor del PP a Lliçà d'Amunt i actual regidor no adscrit, i s'havia postulat com a candidat a l'alcaldia granollerina

Política

Francisco Javier Millán
Francisco Javier Millán | Ajuntament de Lliçà d'Amunt

El coordinador de Vox Granollers, Francisco Javier Millán Vidal, ha presentat la seva dimissió del càrrec, així com ha renunciat a encapçalar la llista de la formació d'extrema dreta a la ciutat. Millán, a la carta de renúncia, assegura "haver estat sotmès diàriament a unes exigències polítiques molt allunyades del que pensava raonable per un col·laborador d'un partit nou".

Millán, que actualment és regidor no adscrit a Lliçà d'Amunt –consistori al qual va entrar com a regidor del Partit Popular–, es va afiliar al PP el 2012 i en va ser dos anys Secretari Comarcal d'implantació territorial.

La seva vinculació a Vox, segons explica, "gairebé em causa una baixa per malaltia", arran de les exigències per aconseguir uns objectius polítics molt a curt termini, primer per aconseguir signatures i, després, "fins llista municipal en 2 dies, i ara amb formulari de candidats".

El vallesà considera que "la direcció de Barcelona ha demostrat que no té ni idea de com dirigir-se als seus afiliats, ni dirigir-los organitzativament". Segons Millán explica a la carta de dimissió, algunes persones del seu entorn s'havien compromès a anar a la llista de Vox a Granollers, però assegura que se'ls hi demanaven "uns requisits per internet que eren excessivament inusuals, abusius, intolerables i possiblement il·legals, a través d'un formulari patètic i gens operatiu".

A més assegura que Vox s'ha "anat carregant persones que l'han ajudat a créixer com Gema Valenzuela i David Martínez" perquè "topaven amb persones de la cúpula" i ha detectat "un afany d'altres representants per arribar a alts càrrecs i viure del partit".

Tot i les crítiques, Millán explica que es mantindrà afiliat al partit d'ultradreta i que autoritza a seguir formant part de la llista de Vox a les eleccions al Congrés dels Diputats –és el número 23–, i, fins i tot, a ser inclòs –tant ell com la seva dona– a la llista de les municipals.

Edicions locals