L'Ajuntament de Barcelona atura l'aportació al Circuit davant d'un possible frau

Una auditoria, segons 'El Mundo', identifica més de mig milió d'euros en complements retributius considerats irregulars

Economia, Esports

| Circuit

L'Ajuntament de Barcelona aturarà l'aportació econòmica del 2019 al Circuit de Barcelona-Catalunya, al terme municipal de Granollers i Montmeló, arran de la notícia publicada avui per El Mundo, en què s'indica que una auditoria sobre la gestió de l'equipament el 2017 ha identificat més de mig milió d'euros en complements retributius considerats irregulars, uns pagaments "fora de tot conveni" i abonats tot i les pèrdues que acumula el Circuit.
 

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, ​​Gerardo Pisarello, ho ha anunciat per mitjà d'una piulada a Twitter, en què assegura que "davant un possible frau", "ni un euro públic més fins que no s'aclareixin els fets". Pisarello recorda també que el govern d'Ada Colau "el 2015 vam anunciar que calia prioritzar la inversió pública a Barcelona i que retiràvem progressivament els ajuts al Circuit de Montmeló".

Segons El Mundo, l'auditoria revela irregularitats que van des del pagament de complements retributius fora de norma fins a la "manca de control en l'adjudicació de contractes menors o l'aprovació de dietes que estan prohibides per llei", i també ha identificat problemes en la gestió per la venda i el control d'entrades per als grans premis de motociclisme –MotoGP– i Fórmula 1.

També es considera irregular el mètode de contractació dut a terme per la direcció del Circuit amb diverses empreses i, en total, durant l'any investigat es van adjudicar set contractes que van sumar més d'un milió d'euros, i, segons l'informe, la mesa de contractació "no ha estat vàlidament constituïda en cap dels expedients revisats".

Arran d'aquestes acusacions, els responsables de l'equipament han emès un comunicat on defensen la seva gestió "legítima i transparent".

Edicions locals