El Circuit defensa la seva gestió 'legítima i transparent'

Circuits de Catalunya SL assegura haver corregit bona part dels aspectes detectats en l'informe provisional de 2017

Economia, Esports

El Circuit defensa la seva gestió 'legítima i transparent'
El Circuit defensa la seva gestió 'legítima i transparent'

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha publicat un comunicat aquesta tarda on rebat les acusacions de frau que apuntava el diari El Mundo i fa constar que la seva gestió sempre ha estat "legítima i transparent".

Segons asseguren des del Circuit de Barcelona-Catalunya, l'article del diari El Mundo que apunta a l'existència de més de mig milió d'euros en complements retributius considerats irregulars es basa en un informe provisional del 2017 que insta l'entitat a revisar, quantificar i justificar un seguit de conceptes, un document que "actualment està en fase d’al·legacions que formaran part d’un informe final".

En aquest sentit, apunten des del Circuit, "la majoria dels aspectes referits en aquest informe i les seves mesures correctores ja han estat revisats i corregits durant l’exercici 2018, així com durant el 2019 es continuen revisant els que queden pendents".

Sobre si es considera irregular el mètode de contractació dut a terme per la direcció del Circuit amb diverses empreses, l'equipament aclareix que "segons un informe de l’assessoria jurídica del Departament de Presidència de l’any 2012, Circuits de Catalunya SL no era poder adjudicador i, per tant, no estava subjecte a les prescripcions que la normativa de contractació imposava als poders adjudicadors".

L’any 2018, amb l’aprovació de la nova llei de contractes del sector públic, el Departament d’Empresa i Coneixement emet un informe jurídic que "qualifica el Circuit per operar, a partir del 2019, amb els procediments que exigeix la Llei de Contractes del Sector Públic".

Finalment, pel que fa a les acusacions de complements retributius considerats irregulars, el Circuit assegura que es tracta de "complements ad personam" que percep gairebé tota la plantilla "per adequar el salari base de cada grup professional al conveni col·lectiu d’aplicació", uns complements, afegeixen, que es paguen des de la creació del Circuit el 1991.

 

Edicions locals