Francesc Sagalés rep la menció d'honor en els Premis MobiliCat

Es va reconèixer la llarga trajectòria en el món de la mobilitat de l'empresa Sagalés, una companyia amb 375 anys d'història

Economia

Els guardonats
Els guardonats | Aj. Montmeló

Caldes de Montbui

La nit del dimecres es va celebrar a l'Hotel Termes Victòria de Caldes de Montbui, la Nit dels Premis MobiliCat organitzats per la revista MobiliCat, editada per l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb la col·laboració de l'ATM, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), i que reconeix en quatre categories les millors iniciatives en l'àmbit de la mobilitat a Catalunya.

El Premi a la Innovació es va atorgar a Thigis Serveis Ambientals, pel projecte AtmOOs; i el Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible se'l va emportar Som Mobilitat. Així mateix, enguany es van lliurar dos Premis d'Honor: l'un per a Jordi Follia, que des de l'any 2000 fins al 2012 va ser director general de carreteres; i l'altre, per a Francesc Sagalés, president de l'empresa de transports de viatgers Sagalés, una de les més antigues de Catalunya.

El secretari d'Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavín va lliurar el Premi d'Honor a l'empresari Francesc Sagalés, "per tota una vida al capdavant d'una de les principals empreses de transports de viatgers a Catalunya, amb 375 anys d'història, i per la seva dedicació i entrega absoluta al sector del transport de viatgers". Al llarg dels anys, Francesc Sagalés ha fet créixer l'empresa, que té la seva seu a Caldes de Montbui, fins a convertir-la en una de les principals empreses familiars catalanes de transport de viatgers.

El segon Premi d'Honor a Jordi Follia, va voler recordar la seva contribució a "millorar la mobilitat i les infraestructures al nostre país, ja que des de l'any 2000 fins al 2012 va ser director general de carreteres, i que malauradament va morir el passat mes de desembre".

Així mateix, el president de l'AMTU, Jordi Xena, va lliurar el Premi a la Innovació a Thigis Serveis Ambientals pel seu projecte AtmOOs, una plataforma digital dissenyada per guiar als usuaris en la descoberta de les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica.

Finalment, l'alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, va lliurar el Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible a Som Mobilitat, la cooperativa per a una mobilitat sostenible. Aquest és un servei de mobilitat elèctrica compartida i amb renovables on, a través del mòbil, els socis poden llogar i compartir vehicles elèctrics de la cooperativa o dels mateixos socis. Actualment Som Mobilitat dona servei de cotxe elèctric compartit a 9 municipis: Mataró, Barcelona, Rubí, Castellbisbal, Santa Perpètua de Mogoda, Vic, Olot, Amposta i Granollers.

Edicions locals