Francesc Sagalés rep el guardó d'honor dels Premis Mobilicat de Catalunya

El premi reconeix la trajectòria del cap de l'empresa de transports vallesana, amb 375 anys d'història

Societat, Economia

Francesc Sagalés rep el guardó d'honor dels Premis Mobilicat de Catalunya
Francesc Sagalés rep el guardó d'honor dels Premis Mobilicat de Catalunya

La Jornada Catalana de la Mobilitat de l’AMTU (Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà) va convocar la setmana passada la segona edició dels Premis MobiliCat. En el marc de l’acte, Francesc Sagalés, de l'empresa d'autobusos Sagalés amb seu a Caldes de Montbui i al polígon de Can Magarola de Mollet, va recollir de mans del conseller Damià Calveto el Premi d’Honor pel reconeixement a la seva trajectòria professional, personal i empresarial.

En el seu discurs d'agraïment, Francesc Sagalés va repassar la seva trajectòria i va parlar dels seus inicis al món del transport des de ben petit. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es fa referir al Francesc Sagalés com a "història viva del transport", ja que la firma vallesana és una de les principals empreses de transports de viatgers a Catalunya, amb  375 anys d’història.

Els Premis MobiliCat són atorgats per la revista MobiliCat, amb l’objectiu de reconèixer la tasca que ajuntaments, organitzacions, institucions, emprenedors, entitats o empreses relacionades amb el transport públic, la mobilitat i les seves infraestructures, fan a Catalunya. Tal i com va explicar el president de l'AMTU, Jordi Xena, "en aquesta segona edició dels Premis MobiliCat s'han presentat 11 candidatures i creiem que ja s'han consolidat com els guardons de màxim reconeixement del sector a Catalunya". Xena també ha volgut "felicitar a tots les persones, entitats i empreses que opten a aquests premis, ja que fan possible, amb el seu esforç, dedicació i iniciativa, una mobilitat més sostenible innovadora al nostre país".

Edicions locals