La Junta Electoral insta a retirar la pancarta i els llaços grocs de la Cooperativa

Ciutadans Parets va denunciar i ho tornarà a fer si no la treuen

Política

Aquest dimecres al migdia encara es mantenia la pancarta i els llaços
Aquest dimecres al migdia encara es mantenia la pancarta i els llaços | Pau Muñoz

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Granollers ha instat l'Ajuntament de Parets a retirar la pancarta amb el lema Llibertat presos polítics i els llaços grocs que pengen de la Sala Basart Cooperativa.

Es tracta d'una decisió que arriba després que Ciutadans Parets ho denunciés en considerar que es tracta d'un equipament municipal. La Junta Electoral de Granollers apunta que "el llaç groc és un símbol partidista usat per recordar dirigents o candidats de formacions polítiques i que es troben en presó preventiva".

El portaveu i alcaldable del partit taronja, Manuel Losada, celebra que la JEZ els hagi donat la raó. A expenses de si el Govern aposta per presentar al·legacions o no, Losada assegura que "si demà –dijous– continuen penjats, farem una segona denúncia". La resolució de la JEZ està signada amb data del 15 d'abril i des del consistori tenen 48 hores per fer-la efectiva. Per altra banda, Losada destaca que aquests elements haurien d'anar fora perquè estan "en un espai contemplat per fer actes electorals", la plaça de la Vila, que "ha d'estar lliure d'ideologia".

Per la seva part, Jordi Seguer (Ara Parets) demana que el govern local ignori el requeriment de la JEZ en considerar que la cooperativa no és un equipament municipal. "L'Ajuntament va finançar la seva reforma a canvi de poder-la utilitzar però la propietat continua sent dels socis i sòcies de la Cooperativa la Progressiva", diu.

Edicions locals