La Porxada s'omple de llibres, roses i activitats per Sant Jordi

La cultura popular, amb castells i sardanes, prendrà protagonisme

Cultura

La Porxada s'omple de llibres, roses i activitats per Sant Jordi
La Porxada s'omple de llibres, roses i activitats per Sant Jordi

La programació de Sant Jordi a Granollers Per l’abril lletres mil està desenvolupant més d'una trentena d’activitats, que tindran el seu moment culminant dimarts amb la fira del llibre i la rosa que s’instal·larà, ja dilluns, a la Porxada i a la carretera –carrer Anselm Clavé–, gràcies als associats del gremi de llibreters, floristes i entitats.

El consistori ha autoritzat la venda de roses al carrer a quatre paradistes a la Porxada, quatre més a la plaça Maluquer i Salvador, i altres al número 63 de l'avinguda Sant Esteve, el carrer Lluís Companys, les places Lluís Perpinyà i Serrat i Bonastre, el número 93 del carrer Francesc Macià, l'inici del carrer Corró, el carrer Girona i el carrer Foment. Les associacions veïnals dels barris Lledoner i de l'Hostal també impulsen parades de Sant Jordi, tant a la plaça Jaume I com davant del centre cívic Nord.

Castells, sardanes i poesia

La cultura popular prendrà protagonisme. A la plaça de la Corona de Granollers, a les 19.30 h, els Xics oferiran una actuació castellera. Una estona abans (18.30 h), a la plaça de la Porxada l'Agrupació Sardanista hi organitzarà una ballada amb la Cobla Ciutat de Girona. Dimarts, l'Ateneu de Granollers ha organitzat, a les 17 h al carrer Corró –concretament, a la placeta de davant la Sala Tarafa– la 21a lectura popular de poemes amb motiu de Sant Jordi. També Agevo organitza una vetllada poètica, a les 18.30 h al Museu de Granollers.

Roses solidàries

Com cada any, Oncovallès vendrà roses solidàries en una parada al carrer Anselm Clavé, tant diumenge com dilluns. D'altra banda, l’organització de voluntariat Amics de la Gent Gran vendrà les roses contra l'oblit per combatre la soledat de les persones grans. D'altra banda, Òmnium també instal·larà parada a la carretera, on hi vendrà llibres d'autors guardonats als seus certàmens; Tres dies a presó del seu president, Jordi Cuixart, i roses grogues –en suport als presos polítics–.

Activitat a les Franqueses

Pel que fa a les Franqueses, el centre neuràlgic del Sant Jordi serà la plaça de l'Espolsada, que any rere any ha anat incrementant l'ambient el 23 d'abril, en especial des que s'hi va instal·lar la llibreria de Fe Fernàndez que du el mateix nom que la plaça. Les parades s'hi instal·laran de les 9.30 h a les 20 h, i durant tot el dia hi haurà diverses activitats, tallers, sardanes i espectacles infantils.

Edicions locals