Una pista de futbol, un skatepark o un escenari alguns dels elements triats per ocupar els antics terrenys del camp de Montornès Nord

La darrera sessió dels processos participatius va servir de retorn de les propostes consensuades pels veïns i veïnes

Societat

Una pista de futbol, un skatepark o un escenari alguns dels elements triats per ocupar els antics terrenys del camp de Montornès Nord
Una pista de futbol, un skatepark o un escenari alguns dels elements triats per ocupar els antics terrenys del camp de Montornès Nord | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Dijous passat va tenir lloc la darrera sessió dels processos participatius per definir els usos dels terrenys del camp de futbol de Montornès Nord. Un camp de futbol que regiria la fundació Cruyff, un skatepark, un escenari amb grades o una pista polivalent són alguns dels elements triats entre els veïns i veïnes del barri que han participat en aquest procés.

Aquesta sessió va ser de retorn de totes les propostes que s’han anat recollint als veïns i veïnes que han participat en les diferents sessions, formacions i tallers de propostes amb infants i joves que s'han dut a terme des del mes de gener. 

A partir d’aquí l’estudi d’arquitectes que ha ajudat en aquests processos entregarà un informe final a l’Ajuntament, un avantprojecte amb tot el que s’ha recollit, tant en la definició d’usos, el model de gestió, de quina manera els veïns i veïnes es poden implicar, etc.

La propostes arribades a consens entre els veïns i veïnes inclouen diferents equipaments a l’espai dels terrenys de l’antic camp de futbol d’uns 17.000 m2; un camp de futbol set amb la proposta de la fundació Cruyff, una pista polivalent, un skatepark, una zona de pícnic amb taules, un escenari amb una grada verda integrada en l’entorn, espais de joc d’aigua, jocs infantils, una tirolina, una zona de bars i petits edificis amb usos polivalents que puguin ser d’ús de les entitats.

Marta Pérez tècnica de l’Ajuntament i directora del pla de barris de Montornès Nord explicava que el projecte és ambiciós i que inclou molts usos, “no és un projecte que es pugui acostar en sis mesos, s’ha d’entendre com un projecte de legislatura, per tant haurem d’esperar a la constitució del nou Ajuntament per saber de quina manera es programa l’execució d’aquest projecte”.

Per la seva part Juan José Fernández regidor del barri fa una valoració molt positiva dels processos perquè diu “ha participat molta gent, inclús més de la que preveiem, des de joves, infants i diferents col·lectius, ha estat un procés molt interessant i que donarà bons resultats”. “Al final l’objectiu és que la gent del barri faci seu l’espai i sigui del seu gust, un espai que s’adapti a les necessitats de la gent” afegia.

Edicions locals