La Remençada presenta la seva sisena edició amb un menú degustació ambientat en l’Edat Mitjana

L’escola d’Hoteleria del Vallès Oriental oferirà els dies 2,3, 9 i 10 de maig al restaurant el Moli plats de la cuina medieval de Catalunya

Cultura

La Remençada presenta la seva sisena edició amb un menú degustació ambientat en l’Edat Mitjana
La Remençada presenta la seva sisena edició amb un menú degustació ambientat en l’Edat Mitjana

Montornès del Vallès

El pròxim 7 de maig a la Masia El Molí tindrà lloc la presentació de la sisena edició de la Remençada, el gran musical històric del Vallès. Coincidint amb aquest acte, l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental oferirà els dies 2, 3, 9 i 10 de maig al restaurant el Molí un menú degustació on es cuinaran plats de la cuina medieval catalana.

Aquest menú consistirà en; una coca de sobrassada, bunyols de carxofa, brou vegetal amb borratja i crespells i un ametllat com a primers plats, un bacallà amb bledes, pinyons i mel i un pollastre de pagès amb salsa pepitòria i cervesa com a segons i de postres llet d’ametlles i un pastís de llimona amb una merenga per sobre.

“Parteix de plats que es cuinaven a l’època medieval i adaptats amb productes actuals, la idea és que el comensal sigui transportat a través del paladar a l’Edat Mitjana” expliquen des de l’Escola d’Hoteleria.

A la presentació del dia 7 hi assistirà el pastisser local Jaume Viñallonga, que enguany en serà el padrí. L’acte s’iniciarà amb la signatura del conveni d’apadrinament i la firma en el llibre d’Honor de l’Associació La Remençada per part de Viñallonga. Anteriorment n’han estat padrines també la cuinera Ada Parellada, el 2017, i la dibuixant Pilarin Bayès, el 2018.

Durant la presentació hi haurà parlaments dels representants de l’entitat i les institucions, dramatitzacions a càrrec del grup escènic de La Remençada i interpretacions de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música. L’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental també hi serà present, on el seu alumnat farà el servei de begudes i de cuina amb una degustació de la coca de La Remençada i un tast de canapès.

La Remençada, l’obra del poble

L’acte acabarà amb la ballada de la sardana “Els remences del Vallès” al pati de la Masia. Enguany La Remençada arriba a la sisena edició que es representarà l’1 de juny a les 18 h amb inici a la plaça dels Remences i final a la plaça de Pau Picasso.

Concebuda per Xavier Bertran, l’any 2014 com una música inèdita per ser representat de forma itinerant pels carrers de Montornès i interpretat per veïns del poble. El veïnat també de forma voluntària s’ocupa del vestuari, escenografia i de tota l’organització.

Des de la primera representació, l’esdeveniment ha pretès ultrapassar el seu caràcter merament teatral i s’ha anat enriquint amb nombroses iniciatives que l’han convertit en un projecte amb valors culturals socials i d’impuls a la gastronomia i l’economia local.

Edicions locals