PSC: 'Com que tenim en Messi, guanyarem la Champions'

Josep Mayoral presenta la candidatura socialista, que encapçala per quarta vegada

Política

Mayoral va presentar la seva llista dissabte
Mayoral va presentar la seva llista dissabte | Xavier Solanas

Carles Riobó

Dissabte a la tarda la sala Nau B1 era l’escenari de la presentació dels candidats que conformen la llista del PSC per a les eleccions municipals. Alba Barnusell el va definir com un equip “divers i plural”. Per la número 2 de la candidatura, el nou projecte es basa en la continuïtat de dues idees claus de la que ha estat l’acció de govern: “la ciutat que defensa la igualtat per damunt de tot i la ciutat oberta, acollidora, activa, preparada pel futur”.

La sociòloga de 28 anys Maria Villegas, una nova incorporació, va parlar d’il·lusió per Granollers. La mateixa emoció que va voler encomanar Pietat Sanjuan en parlar del programa electoral, “ambiciós, creatiu, molt participat, inclusiu i pensat per a tota la gent”.

La llista la tanca l’historiador Jordi Planas que, com va reconèixer, mai havia format part d’un partit polític o d’una candidatura. Planas va destacar dues qualitats de Josep Mayoral, “la proximitat i la capacitat de treball. Està fent d’alcalde les 24 hores del dia, 7 dies a la setmana”. Per a Planas, aquesta capacitat de lideratge el fa intuir que “com que tenim en Messi, guanyarem la Champions”.

En pujar dalt de l’escenari Mayoral va agrair la comparació, es va arremangar les mànigues de la camisa i es va definir “bàsicament com una persona de carrer, orgullosament fill d’un former”.

També va saludar personalment, un per un, a tots els candidats, en especial a la seva mà dreta. “L’Alba Barnusell m’ha acompanyat en el lideratge d’aquest projecte, és un colideratge, i li agraeixo molt especialment l’esforç que està fent”. El moment més emotiu i aplaudit va arribar quan va baixar de l’escenari per abraçar una antiga companya de files, la històrica exregidora Anna Maria Palé. “Per molt que ho intenti, mai podré ser com ella”, va assenyalar.

A continuació, l’alcaldable va repassar les línies mestres de la seva proposta electoral davant les més de 200 persones congregades.

El programa

Mayoral va condensar el programa de 150 pàgines i gairebé un miler de propostes en una desena de reptes que els socialistes volen assumir com a eixos programàtics. Propostes que “van més enllà d’un mandat, que miren llarg.”

Aquestes es materialitzen en una quinzena d’accions concretes, com són el projecte d’una residència per a la gent gran al carrer Tetuan; la creació d’un servei de radioteràpia, en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona; l’activació de la policia de barri; la construcció de 30 habitatges de lloguer a la Font Verda i a la zona del Lledoner; l’augment en 5.000 metres quadrats de l’illa de vianants, en especial al voltant del Mercat de Sant Carles; la culminació del projecte d’escales mecàniques per poder anar des de la Font Verda fins al tanatori; la posada en marxa de dues plantes de biomassa per alimentar tots els equipaments educatius a la vora del riu Congost; la col·locació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals, com el Palau d’Esports, que també serà remodelat en ocasió de l’organització del Mundial d’handbol femení el 2021; la renovació del polígon industrial de la Font del Ràdium i l’ampliació de Can Muntanyola o la consolidació del Grau universitari d’enginyeria de l’automoció, en conveni amb la Universitat de Vic.

L'àmbit ferroviari va merèixer un capítol a part, amb la renovació de l’estació de tren Granollers-Canovelles i el principi del desdoblament de la línia ferroviària entre Parets i la Garriga, un projecte que canviarà la fesomia del barri de Can Gili.

Mayoral va assegurar que es mantindrà la pressió perquè Adif traslladi l’estació de mercaderies a la Llagosta, alhora que continuaran treballant per aconseguir la cobertura de la via i la millora de la xarxa de rodalies.

Tot plegat culmina en la redacció del tercer Pla Estratègic “perquè la ciutat defineixi de manera participativa el seu futur pels propers 10 anys” i també en l’ambició perquè Granollers sigui una ciutat de referència que participi activament en els debats mundials. Un dels grans objectius és el d’aconseguir que la ciutat lideri la branca europea de l’organització Alcaldes per la Pau.

Joves pugen, veterans baixen

“Em sento més fort que mai, perquè em sento millor acompanyat que mai, amb gent jove que ens empeny”, explicava el cap de llista.

Mayoral, de 65 anys, i Alba Barnusell, de 39, encapçalen un projecte en el qual es mantenen més d’una desena de membres de l’equip de govern sortint. Alguns dels noms més veterans -Jordi Terrades, Albert Camps, Juan Manuel Segovia o Maria del Mar Sánchez- cedeixen posicions, mentre que es promocionen els candidats més joves. El moviment més destacat és el d’Álvaro Ferrer, central del BM Granollers, que ara passa a ocupar la tercera plaça. “Álvaro, hauràs d’aprendre a jugar a l’atac, i ho faràs molt bé”, li va advertir Mayoral.

Dels 32 candidats que conformen la llista del PSC a Granollers, 15 són dones i 17 homes. Més de la meitat no són militants del PSC, però Mayoral va posar en valor la integració d’aquests independents: “Tenim una marca, una matriu, però nosaltres anem molt més enllà de les sigles.”

24 han nascut a Granollers, circumstància que el va dur a qualificar-lo com un equip “fort, potent, amb una suma d’experiència i de renovació, profundament granollerí i amb gent que viu a tots els barris de la ciutat.”

Fent bo el símil esportiu, Mayoral va concloure apuntant que “no sé si hi ha Messi, però hi ha el millor equip.”

Edicions locals