Els calderins Udol presenten l'edició en vinil del seu darrer EP

El grup va actuar al monestir romànic de Santa Maria de Lluçà com a recompensa als seus micromecenes

Cultura

El duet en un moment de l'actuació al claustre romànic
El duet en un moment de l'actuació al claustre romànic | Sílvia Vinyeta

Caldes de Montbui

El duet calderí, format per Adrià Boluda, a la bateria i veu, i Joan Roquerias, a la guitarra, va voler premiar així dissabte passat les persones que han participat en el micromecenatge que ha fet possible la reedició, ara en vinil, del seu EP '153 lliures i 17 salaris' (Nomen Records / L'Arcada Koncerts), publicat fa dos anys i del qual només van poder editar 300 còpies en format CD per limitació de pressupost.

El grup, creat a finals de 2013, practica un metal que es mou entre l'stoner, el doom i l'sludge, amb ritmes pesants i lletres inspirades en aquesta ocasió en un episodi històric: les set bruixes de Caldes que van ser executades al segle XVII acusades de ser les responsables de les males collites.


Fins a la data, a banda d'aquest EP, la discografia de la banda es completa amb un disc homònim, 'Udol', de l'any 2014, i que també girava a l'entorn d'un eix temàtic, la mitologia grega.
El concert a Santa Maria de Lluçà (el Lluçanès) venia precedit d'una exitosa gira que els calderins han fet a Ucraïna. Acompanyats de fidels i amics, el grup va tenir de teloneres les Falç de Metzinera, trio femení de música i dansa inspirat també en la bruixa tradicional catalana, i que va delectar el públic aplegat al claustre romànic amb peces de regust medieval i acrobàcies amb foc.

Edicions locals