L'Hospital de Granollers farà revisions gratuïtes per prevenir el càncer de pell

L'acció s'emmarca en la campanya Euromelanoma dins de la Setmana Europea de Prevenció del Càncer de Pell

Societat

L'Hospital de Granollers farà revisions gratuïtes per prevenir el càncer de pell
L'Hospital de Granollers farà revisions gratuïtes per prevenir el càncer de pell

La Unitat de Dermatologia de l’Hospital General de Granollers col·labora per quart any consecutiu en la campanya Euromelanoma, una campanya desenvolupada a escala europea amb l'objectiu d'aportar informació sobre la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament del càncer de pell.

La campanya s’emmarca en la Setmana Europea de Prevenció del Càncer de Pell, entre l'11 i el 15 juny, per conscienciar sobre aquesta malaltia. Els càncers de pell són dels que més prevalença tenen sobretot en països de l’àmbit mediterrani. La campanya inclou exàmens gratuïts de pell per prevenir el càncer cutani provocat per l’exposició solar: melanoma, carcinoma epidermoide i carconima basocelular.

Enguany la petició de cites es pot fer des del 7 de maig al telèfon 91 543 45 35 o al web: euromelanoma.aedv.es/login-paciente i la setmana de revisions gratuïtes serà del 25 al 28 de juny.

Fins avui, més de 500.000 persones s'han sotmès a exàmens de pell gratuïts, mentre que pel que fa a dermatòlegs i professionals de la salut comparteixen regularment coneixements i millors pràctiques a través de publicacions científiques per tal d'atendre millor els pacients amb càncer de pell.

La campanya es va iniciar a Bèlgica el 1999 i posteriorment s'ha estès a 29 països d'Europa. La iniciativa està liderada per un grup de dermatòlegs europeus que treballen de forma altruista per a dur a terme aquest projecte. A part d'una campanya anual d'examen gratuït de la pell, es posa a la disposició de la població informació sobre el càncer de pell: les formes més freqüents, com espot reconèixer i com es pot prevenir.

Edicions locals