Primàries Codines omple el centre cívic en l'acte central de campanya

El candidat, Joan Fontserè, destaca els "valors del republicanisme" i posa l'accent en l'educació, l'habitatge i l'urbanisme

Política

Selfie de la candidatura de Primàries Codines
Selfie de la candidatura de Primàries Codines | Primàries Codines

Sant Feliu de Codines

Més de 350 persones van assistir dissabte a l’acte central de campanya de Primàries Codines que es va celebrar al centre cívic del municipi. L'esdeveniment va servir perquè els integrants de la candidatura presentessin els principals eixos del programa electoral, fruit de més de 24 taules rodones, i recordessin què feien fa 12 anys, en referència als tres mandats consecutius de l'actual alcalde, Pere Pladevall.

Un procés participatiu dels santfelieuncs que durant més de dos mesos s'ha centrat en 13 àmbits. L'acte va cloure amb els parlaments on es van posar de manifest "els valors que caracteritzen el republicanisme: una teoria comunitària (perquè el seu subjecte polític és col·lectiu); realista (perquè nega valor a les utopies); laica (perquè rebutja tota ingerència de la religió en la vida política), i democratitzadora", detalla Joan Fontserè, cap de llista de la formació.

Com a prioritats de govern, Primàries Codines es planteja posar èmfasi en l'educació, amb un itinerari de qualitat, i començant des de la base, a l'etapa de 0 a 3 anys: "municipalitzarem l’escola bressol; s’ha municipalitzat el servei de recollida selectiva, i es va privatitzar el servei d’abastiment de l’aigua". També Primàries Codines vol iniciar el procés per endreçar i redefinir el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i fer actuacions a la vida pública de millora de manera permanent: "el pla de manteniment dels carrers no vindrà condicionat pel període electoral", remarca Fontserè. Primàries aposta per un pla d’habitatges per a joves amb la vista posada en espais com la caserna i ca na Tomassa.

L'actual regidor Joan Fontserè (Sant Feliu de Codines, 1974) va ser el candidat guanyador de Primàries Codines en les votacions celebrades el 23 de febrer. Dels 20 candidats que es presentaven, Fontserè va obtenir 373 vots, seguit de Pol Cabutí amb 344 i Manel Rodríguez amb 203. Hi van participar 532 persones en aquestes eleccions. Fontserè, membre de la Sectorial d'Esports de Convergència Democràtica de Catalunya, ha estat director del CAR fins al 2015 i en l'actualitat és el director del Circuit de Barcelona-Catalunya. És regidor de l'Ajuntament des de 2011.

Edicions locals