Urtasun reclama 'municipis compromesos' amb la lluita contra el canvi climàtic i la defensa dels drets socials

El candidat de Catalunya en Comú al Parlament Europeu s'ha reunit a Granollers amb els caps de llista del Vallès Oriental

Política

Ernest Urtasun amb els candidats dels comuns al Vallès Oriental
Ernest Urtasun amb els candidats dels comuns al Vallès Oriental

Els caps de llista de Catalunya en Comú a la comarca s’han trobat aquest dimarts a Granollers amb l’eurodiputat i candidat a la reelecció Ernest Urtasun, qui ha traslladat el seu suport a les candidatures locals dels comuns i els ha augurat un bon resultat en les eleccions municipals de diumenge.

Urtasun ha agraït “l’esforç” dels comuns a les municipals perquè “són una veu fonamental per defensar polítiques més socials, més feministes, més ecologistes i que afronten les emergències en habitatge i la precarietat laboral als municipis”, i ha afegit que per aconseguir una transformació social i ecològica cal acció a Europa, però també “municipis compromesos”.

“No hi ha lluita contra el canvi climàtic si no hi ha alcaldes i regidors que apostin per la mobilitat sostenible, la pacificació del trànsit i l’eficiència energètica”, ha posat com a exemple.

Pel que fa al Parlament Europeu, Urtasun ha indicat que els comuns hi portaran les lluites feministes, ecològiques i de defensa dels drets socials i els treballadors. “És moment de deixar enrere l’etapa d’austeritat i passar a una etapa d’expansió dels drets socials”, deia.

Finalment, Urtasun també ha fet referència al decret que aquesta setmana tira endavant el Govern sobre la regulació dels preus de lloguer. “Benvingut el compromís, però creiem que és un decret fruit de la improvisació; el text no s’ha consultat ni als ajuntaments, ni als apis, ni als sindicats de llogaters”. “El decret arriba a cinc dies d’unes eleccions i s’ha fet sense consens i a corre-cuita”, ha dit.

Edicions locals