Sergi Mingote abandona l'expedició a l'Everest per motius de salut

L'alpinista paretà pateix una infecció de pit i tornarà cap a casa, tot i que no abandona el repte 3x2x8000

Esports

Sergi Mingote durant la seva expedició al Lhotse i Everest
Sergi Mingote durant la seva expedició al Lhotse i Everest | Sergi Mingote

Nil Artiaga

L'alpinista de Parets Sergi Mingote ha decidit abandonar l'expedició a l'Everest per problemes de salut i tornarà cap a casa, segons ha explicat ell mateix. Tot i això, no abandonarà el repte solidari 3x2x8000.

Mingote pateix una infecció de pit i ha de prendre antibiòtics; i, a més, té una costella, en principi, fissurada; tot i que no sap ben bé l'abast de la lesió: "El dilluns aniré al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, perquè em facin proves", assegura.

De manera que, tal com explica l'esportista d'elit, el cap de setmana ja serà a Catalunya. Ara mateix es troba a Katmandú, la capital del Nepal, on s'està recuperant després de la complicada (i també tràgica) baixada del Lhotse.

Sergi Mingote va coronar la quarta muntanya del món el dijous de la setmana passada (el 16 de maig). Era la primera vegada que aconseguia assolir aquest cim de 8.516 metres. "En aquest sentit, estic satisfet perquè sóc una de les poques persones que l'ha coronat sense oxigen", declara l'alpinista baixvallesà.

Durant el descens, un alpinista va perdre la vida

No obstant això, les coses es van tòrcer durant la baixada: durant el descens, Mingote va participar en el rescat de dos alpinistes, un dels quals va morir als seus braços. "A vegades la muntanya t'ensenya la cara més amarga", recorda. "Va ser un rescat molt complicat i vam estar moltes hores. Va ser molt dur", explica el de Parets."En aquestes situacions tan extremes, són molt importants els valors del treball en equip i la companyonia; i més entre alpinistes que no ens coneixem. Aquests són alguns dels valors que també t'ensenya la muntanya", conclou.

Un cop al Camp Base, Mingote i el seu amic xilè, Juan Pablo Mohr, van decidir iniciar la ruta cap al cim de l'Everest, però ben aviat van optar per renunciar-hi: "Vam arribar fins al C3, però tenint en compte el meu estat de salut i el fet d'estar tantes hores sense oxigen artificial a tanta alçada, vam pensar que el més prudent era tornar", relata l'alpinista.

El repte solidari no s'acaba aquí

Tot i haver abandonat l'intent de fer el cim més alt del món (8.848 metres), el repte solidari 3x2x8000 no acaba aquí: l'Everest i el Kanchenjunga seran substituïts per dos altres vuit mils: Gasherbrum I (8.080 m) i Gasherbrum II (8.035). Per tant, el rècord Guinness de coronar sis vuit mils en menys d'un any sense oxigen artificial continua sent possible.

Sergi Mingote marxarà cap al Pakistan la segona setmana del mes de juny per assolir la tan desitjada fita.

Edicions locals