A presó l'home que va cometre robatoris violents a hotels de Granollers i Mollet

El lladre intimidava les víctimes ruixant-les amb un líquid inflamable i amb un ganivet de grans dimensions

Societat

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers van detenir dijous passat a Barcelona un home de 31 anys, nacionalitat argentina i amb domicili a Sabadell com a presumpte autor de diversos delictes de robatori amb violència i intimidació, un delicte de furt i un d’incendi. Entre altres, se li imputa un robatoris a hotels de Granollers i Mollet en una hora de diferència,

La investigació es va iniciar a mitjans d’abril arran d’un seguit de robatoris amb violència que es van produir en menys de 24 hores a diversos hotels a les ciutats de Granollers, Mollet del Vallès, Sabadell i Barberà del Vallès.

El primer robatori es va produir la matinada del 8 d’abril, poc després de les 2 h, a un hotel de la ciutat de Granollers. El lladre va intimidar la recepcionista utilitzant un ganivet de grans dimensions i una ampolla amb presumpte líquid inflamable que duia a una bossa de plàstic, amb el que va la ruixar amenaçant-la amb calar-li foc.

Tan sols 30 minuts després del robatori realitzat a l'hotel de Granollers el lladre va perpetrar el segon robatori, aquesta vegada a un hotel de Mollet. El modus operandi va ser el mateix: un home vestit amb roba fosca accedeix a la recepció de l'hotel, ruixa amb un líquid la recepcionista i li mostra un encenedor al mateix temps que li crida "Esto es un atraco. No te haré nada si colaboras". També portava un ganivet de grans dimensions.

L’endemà a la nit el lladre va repetir els mateixos tipus de robatoris, aquesta vegada a un hotel de Sabadell i posteriorment tres robatoris més, tots ells amb violència a hotels de Barberà del Vallès, dos d’ells en grau de temptativa.

Les gestions d’investigació realitzades pels agents va permetre reconstruir el rastre del lladre dels dies anteriors i posteriors als robatoris dels hotels. Es va poder demostrar que havia començat la seva aventura delictiva a les 21.30 h del 7 d’abril al barri del Putxet de la ciutat de Barcelona assaltant una dona quan estacionava el seu ciclomotor a l’interior d’un pàrquing privat. El detingut la va agafar pel coll des de darrere i li va posar un ganivet al coll per poder sostreure-li el ciclomotor i diners en efectiu.

Quatre hores més tard el lladre, conduint el ciclomotor, va col·lisionar al barri de Sant Gervasi de la mateixa ciutat, contra un turisme mentre estava aturat a un semàfor i quan el conductor d'aquest es va baixar a veure què havia passat, el primer va deixar el ciclomotor i es va dirigir cap a ell mostrant-li un ganivet que duia a la cintura, al mateix temps que li cridava en to amenaçador. El lladre va pujar al vehicle i va marxar amb ell a gran velocitat, deixant abandonat el ciclomotor sostret hores abans. L’endemà, abans de cometre la segona tanda de robatoris a hotels, va sostreure a la mateixa ciutat unes plaques de matrícula que va posar al vehicle que havia sostret i ja es va dirigir cap a Granollers on va realitzar el robatori a l’hotel esmentat.

Posteriorment va cremar el vehicle en un pàrquing públic de la localitat de Barcelona al barri del Carmel.

En tots els casos l’objectiu principal del detingut eren els diners de les caixes enregistradores tot i que en algun cas també es va emportat un ordinador portàtil i algun telèfon.

El detingut, amb diversos antecedents previs, va passar a disposició judicial dissabte passat davant el jutjat en funcions de guàrdia de Barcelona, que va decretar el seu ingrés a presó.

Edicions locals