Joan Canadell, de Bigues i Riells, serà el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona

L'empresària Mònica Roca serà vicepresidenta primera i a mig mandat renovarà Canadell

Economia

L'empresari Joan Canadell, de Bigues i Riells I Foto: ACN
L'empresari Joan Canadell, de Bigues i Riells I Foto: ACN

ACN

Joan Canadell, copropietari de Petrolis Independents i veí de Bigues i Riells, serà el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Així ho van decidir dimecres els 40 membres de la llista guanyadora de les eleccions, Eines de País, que té el suport de l'ANC.

L'empresària Mònica Roca, d'IsardSat, serà la vicepresidenta primera, i durant la segona meitat del mandat prendrà el relleu a Canadell al capdavant de la institució, seguint la intenció de la candidatura de promoure una presidència paritària. Eines de País va guanyar les eleccions a la Cambra amb 31 dels 40 vocals en joc, i comptarà amb majoria absoluta a la Cambra. Canadell substituirà així a l'actual president, Miquel Valls. El traspàs oficial es farà a partir del juny.

En la seva reunió, els membres d'Eines de País també han escollit Pere Barrios, veí de Caldes de Montbui, com a vicepresident segon; Roser Xalabarder com a vicepresidenta tercera i Jordi Pomarol com a tresorer.

Barrios és president i fundador de l'empresa metal·lúrgica Recam Làser i va ser president de Pimec Vallès Oriental i Pimec Metall. Xalabarder és responsable de l'empresa Nubur XXI, mentre que Pomarol és d'Implica2.

En una reunió celebrada a Montmeló, els membres de la llista Eines de País també van pactar els principis amb què basaran la gestió de la Cambra en els propers quatre anys, on destaca treballar per garantir la viabilitat econòmica de l'ens, incrementar la seva representativitat en el teixit empresarial i les institucions i consolidar el seu prestigi nacional i internacional; estar al servei de totes les empreses "siguin grans, mitjanes, petites, micros o autònoms" i treballar d'una "manera lleial i seriosa per aconseguir una República catalana independent rica i pròspera".

El 5 de juny, els 31 membres d'Eines de País i els nou restants d'altres candidatures, així com els 14 que representen les grans empreses que tenen seient automàtic per la seva contribució econòmica a l'ens, escolliran sis vocals més entre els candidats de Foment i Pimec. Més endavant, el ple haurà de nomenar formalment el nou president, que serà Canadell, ja que Eines de País té majoria absoluta, així com els vicepresidents i la resta del comitè executiu de la institució.

Edicions locals