Els veïns dels pisos que no estaven ocupats il·legalment ja han pogut tornar a casa seva

Ho han fet després que els equips tècnics hagin dut a terme les inspeccions i assegurat les instal·lacions elèctriques amb irregularitats

Societat

Els veïns dels pisos que no estaven ocupats il·legalment ja han pogut tornar a casa seva
Els veïns dels pisos que no estaven ocupats il·legalment ja han pogut tornar a casa seva | Ajuntament de Montornès del Vallès

Montornès del Vallès

Aquest dimecres els veïns dels pisos que no estaven ocupats il·legament ja van poder tornar a casa seva.  Ho van fer un cop els equips tècnics van dur a terme les inspeccions corresponents i van assegurar les instal·lacions elèctriques amb irregularitats dels pisos ocupats i que estaven declarats com a inhabitables.
 

El dimarts es van evacuar un total  24 habitatges de dues escales al carrer de La Sagrera, dels quals 7 tenien instal·lacions de subministraments manipulades. Al passatge del carrer Nou s'han desallotjat els 18 habitatges de dues escales, dels quals 13 també presentaven irregularitats. Són els mateixos sobre els quals es va dur a terme una primera actuació el 15 d'abril, a l'empar del Programa d'inspecció i conservació d'habitatges buits i ocupats aprovat pel Ple de l'Ajuntament al setembre de 2018.

La intervenció d'aquest dimarts va comptar amb l'autorització dels Jutjats del Contenciós Administratiu núm. 11 i 12 de Barcelona i ha estat coordinada per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. 

Les persones ocupants dels immobles declarats inhabitables no podran tornar als habitatges per no reunir les condicions mínimes d'habitabilitat. Aquest desallotjament comporta també l’obligació d’impedir la presència de persones als habitatges i a l’entorn per procedir a adoptar  les mesures necessàries i establir les adequades per a impedir un nou accés en tant que no s’esmenin les deficiències dels habitatges per manca de seguretat.

Edicions locals