Una Remençada més realista que segueix sent un èxit a Montornès

La vila retorna a l'edat mitjana per explicar la història de la revolta dels remences de finals del segle XV

Cultura

Una Remençada més realista que segueix sent un èxit a Montornès
Una Remençada més realista que segueix sent un èxit a Montornès | Ferran Figueras

Montornès del VallèsFerran Figueras

Aquest dissabte més d'un miler de persones van omplir els escenaris de la Remençada a Montornès. Des del seu inici a la plaça dels Remences fins als actes finals a la plaça Pau Picasso la gent va estar seguint amb entusiasme la història de la revolta dels remences al segle XV al municipi.

En aquesta edició la Remençada ha millorat en el seu realisme amb la història. Explica el seu director Toni Figuera que aquest any han volgut donar "una mica més de violència per ser més fidels al que passava a l'època medieval quan hi havia els senyors feudals".

A més, la famosa batalla de Montornès que es representa a l'espectacle ha estat més fidedigne a la història, per aquesta vegada han fet que els soldats de la Diputació fossin els que ataquessin als remences i no al revés com han representat els altres anys.

Figuera explicava que han buscat més realisme i "acostar-nos a la història de veritat, crec que també la Remençada com a text i com a música està ple d'emocions i plena d'històries que són veritat". També s'ha mostrat molt content per l'actitud dels actors i actrius i afirma que és l'any que millor ho han fet, "tot ha anat tal com estava previst i tot ha sortit com estava assajat", subratllava.

Per la seva part Guida Gómez promotora i actriu del musical es mostrava amb molta alegria per com havia sortit aquesta edició, amb més actors i actrius vinguts d'arreu de la comarca i més. Un espectacle que segons Gómez s'està consolidant al territori que aplega més de cent persones que participen, i on prop d'una setantena són actors i actrius de totes les edats.

En representació del padrí de la Remençada, Jaume Viñallonga, que no va poder assistir, la seva germana Marga va mostrar la seva emoció per l'apadrinament i el el seu agraïment per tot l'equip que ho fa possible cada any. "Sempre havíem viscut la festa des de fora i quan estàs a dintre veus l'esforç que hi ha, les persones involucrades de forma altruista i amb ganes de fer coses i ben fetes", explicava Viñallonga.

Aquest any a part de la coca de la Remençada també el pastisser local i padrí Jaume Viñallonga ha creat dues postres, una mousse suau de iogurt a base de fruits vermells i una coca salada amb massa de farigola amb formatge de cabra de proximitat, remolatxa amb dues textures – una salada i una de cruixent - i amb brots d'espinacs.

Edicions locals