El primer Torneig de Minibàsquet Fundación Aíto preveu la participació de més de 300 nens i nenes

L'esdeveniment esportiu es durà a terme al pavelló Plana Lledó i al CEM Ca n'Arimon

Esports

La presentació del torneig es va fer a l'Ajuntament
La presentació del torneig es va fer a l'Ajuntament | N.A.

Nil Artiaga

Des d’aquest divendres 7 de juny, i durant el dissabte i el diumenge, Mollet acull la primera edició del Torneig de Minibàsquet Fundación Aíto García Reneses, que organitza la mateixa fundació que promou el bàsquet “com a mitjà d’integració social”.

El director i coordinador de l’entitat, Joan Tallada, afirmava que hi ha la voluntat que “el torneig sigui un referent dels torneigs de mini bàsquet que es juguen Catalunya”.

Des de l’Ajuntament  asseguren que es preveu una participació superior als 300 nens i nenes durant els tres dies de competició, un esdeveniment esportiu dirigit a les categories mini i premini –d'edats compreses entre els 8 i 11 anys–. “Estem molt satisfets amb la participació. Hem escollit aquestes edats perquè creiem que són en les que s’han de començar a inculcar els valors de l’esport”, assegurava Tallada.

El torneig se celebrarà al pavelló municipal Plana Lledó i Centre Municipal d'Esports i Salut Ca n'Arimon; i comptarà amb la presència dels principals clubs de bàsquet del municipi molletà, com són el CB Mollet i l’Escola Sant Gervasi.

A més, també vindran equips de fora de l’Estat espanyol: un de Bolonya (Itàlia) i un altre de la Bretanya francesa. I, també, clubs referents del bàsquet a Catalunya, com el Joventut de Badalona, el Club Bàsquet Femení Sant Adrià de Besòs o la Unió Esportiva Mataró.

A més de la competició, el dissabte es duran a terme dos clínics de formació, obert a tots els entrenadors que hi vulguin assistir. El diumenge es disputaran les finals del torneig.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, agraeix a la Fundació Aíto per l’organització del torneig i al CB Mollet per la promoció del bàsquet; i recorda que “hi haurà competició, però també formació. És important aprofitar qualsevol oportunitat que ens dóna l’activitat esportiva per formar. Això és molt rellevant”, subratlla Monràs.

Edicions locals