Crim, Isla iglú, Auxili i Adala, caps de cartell a les nits del Musik N Viu

El festival, que torna al format de dos caps de setmana, se celebrarà el 28 i 29 de juny i el 12 i 13 de juliol

Cultura

El festival d'estiu Musik N Viu, que recupera el format de quatre nits repartides en dos caps de setmana, ha presentat ja el cartell d'aquesta cinquena edició, que se celebrarà el 28 i 29 de juny, al parc Torras Villà –que l'any passat s'estrenava com a escenari del certamen– i el 12 i 13 de juliol, al Parc Firal, l'espai tradicional del Musik N Viu.

Aquesta 15a edició començarà, doncs, el divendres 28 amb la nit organitzada per l'entitat Jovent Republicà, que proposa com a cap de cartell la banda tarragonina de punk rock Crim. Amb vuit anys de vida i quatre àlbums al mercat, va obtenir un gran èxit amb Blau sang, vermell cel (2016), que ha aconseguit superar amb el darrer treball, Pare nostre que esteu a l'infern (2018), editat per HFMN i el segell BCore. Crim, gràcies a la seva contundència i al compromís de les seves lletres, s'ha convertit en la banda de referència del rock  més enèrgic. La nit comptarà també amb el grup de rap Zapato y Cordón, i els vallesans Aldarull, amb una proposta de mestissatge reivindicatiu.

L'endemà, dissabte 29, serà el torn d'Ausa i Asgram, que proposen els mallorquins Isla Iglú  i el quartet Ljubliana & The Seawokf compartint el paper de caps de cartell. Seran la nit més indie, amb tot d'electrònica i britpop, sobretot gràcies als illencs. La nit també comptarà amb presència vallesana, de la mà de Golíat, Psychotropic Swamp i Nologo.

Segon cap de setmana

Jovent Ignorat és el responsable de les propostes de la tercera nit del festival, el 12 de juliol, amb Auxili com a cap de cartell. Els valencians aprofitaran el retorn a Granollers per presentar el seu tercer disc Tresors, un àlbum marcat pel context polític de finals del 2017 i amb lletres explicites i compromeses. Compartiran escenari amb Porto Bello, grup revelació de 2017 que s'està consolidant com una aposta segura de festivals i festes majors. L'incombustible Miquel del Roig torna també al Musik N Viu, i el cartell de la vetllada es completarà amb els rapers barcelonins Cuarto Segunda.

Finalment, la darrera sessió del Musik N Viu, organitzada per Diables de Granollers, estarà protagonitzada pel reggae i els ritmes jamaicans, amb un cartell encapçalat per Adwala & The same song band, el projecte artístic de Guillem Simó. També hi seran Sr. Wilson & The island defenders, Andana i el soundsystem local Cool  Down.

La sessió Kids, el dia 15

El dissabte 15 de juny se celebrarà el festival de música per a nens i nenes, el Musik N Viu Kids. La setena edició de concerts i activitats infantils tindrà lloc a la plaça de l’Església (18 h) i donarà el tret de sortida a una nova edició del Musik N Viu. La jornada infantil començarà amb una cercavila que recorrerà els carrers de la ciutat amb els timbalers de les colles infantil i jove de Diables de Granollers. A continuació, es faran sessions de tallers musicals i hi haurà berenar de fruita fresca per a tothom. A les 19.30 h l'Aula de Música L'Orquestra organitzarà el taller participatiu de batucada i percussió Balla, escolta i palpa la música. A partir de les 20 h serà el moment del concert amb el show Futur-Oh! i el nen que portes dins de Lali BeGood. Serà un espectacle ple d’energia i humor amb temes que transiten pel funky, el kid-hop, el country, el reggae, el folk, el rock, el pop, la cúmbia i la música balcànica. Les lletres de Lali BeGood toquen vivències i valors compartits per pares, mares i infants. Un viatge a través de la història del rock amb lletres divertides. El Musik N Viu Kids està coorganitzat pel Servei de Joventut, els esplais L’Estel del Matí, Esplai Guai! de Palou i Colònies Sant Esteve; l’escola Aula de Música L’Orquestra, i la Xarxa de Centres Oberts de Granollers.

Edicions locals