El cor Veus torna al Liceu per interpretar 'Tosca'

L'òpera de Puccini tindrà 14 representacions i precedirà una gira internacional de la formació granollerina

Cultura

El cor infantil Veus, d'Amics de la Unió, torna –per segon cop aquesta temporada– al Liceu, ara per interpretar Tosca de Puccini, al costat del Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.
Dirigit per Josep Vila Jover, Veus ja va participar al desembre passat al Conte de Nadal que Albert Guinovart va portar al teatre operístic barceloní.

Ara, Veus també comparteix escenari amb els cantants Liumdmyla Monastyrska, Tatiana Serjan (Floria Tosca), Fabio Sartori i Roberto Aronica (Mario Cavaradossi), i rwin Schrott i Lucio Gallo (Baró Scarpia), entre altres. Tosca, dirigida per Paco Azorín a escena i John Fiore a la direcció musical, explica la història d'odi, amor, passió, violència i religió més cèlebre del món de l'òpera, un triangle amorós emmarcat en el context de la Roma envaïda per Napoleó.

El Liceu ha programat 14 funcions de Tosca, que començaran diumenge (17 h) i es repetiran els dies 11, 13, 14, 17, 19 ,20, 21, 25, 26, 27 i 28 (20 h), i els 16 i 22 de juny (18 h).

Previ a la gira internacional

Just acabat el pas pel Liceu, el cor Veus iniciarà –entre el 20 i el 25 de juny– una gira de concert per Hamburg (Alemanya), en què compartirà escenaris amb una de les formacions corals de veus blanques més prestigioses d'Europa, Cantemus, dirigida per Clemens Bergemann.

Els viatges de Veus no acabaran així, El següent mes –concretament, del 8 al 21 de juliol–, Veus es desplaçarà als Estats Units per participar al Choral Festival from Missoula, un certamen de prestigi internacional nascut el 1987 a partir d'un concepte no competitiu del cant coral i en el qual hi han participat formacions d'arreu del món.

A més, Veus també participarà a l'Idaho International Choral Festival, que pretén aportar diversitat cultural i música a la ciutat de Pocatello, cada 3 anys.

Edicions locals