Els Gorchs vol potenciar el Torneig Internacional de tennis femení

Des del club franquesí es pretén moure la competició al setembre i dotar el premi de 80.000 euros

Esports

El torneig passaria a ser el segon més important de l'Estat
El torneig passaria a ser el segon més important de l'Estat | Ajuntament de les Franqueses

El Club Tennis Els Gorchs vol potenciar el Torneig Internacional Les Franqueses de tennis femení mitjançant un canvi en les dates de celebració del torneig i una major dotació econòmica del premi.

L’objectiu és fomentar la participació de tennistes internacionals per sota del Top 100 del rànquing mundial, fet que convertiria aquesta competició en el segon torneig de tennis femení més important de l’Estat espanyol, només per darrere del Mutua Madrid Open.

“Hi ha una mancança a l’estat espanyol de competicions femenines en pista ràpida que permetin a les jugadores sumar punts en el rànquing internacional”, afirma el president del club de tennis, Jaume Marquès.

La intenció és traslladar l’esdeveniment a la segona setmana de setembre: “En aquesta època de l’any, el calendari no estarà tan saturat, ja que la gran majoria de tornejos WTA son en pista ràpida i podem captar jugadores de nivell internacional d’un rànquing encara més elevat”, assegura Jaume Marquès.

La dotació econòmica del premi es pretén dotar fins als 80.000 euros –fet que suposaria un increment notori en els últims dos anys: enguany ha estat de 60.000, i el 2018, de 35.000–.

Edicions locals