Finalitza el curs a l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental amb prop de trenta alumnes graduats

Surten dels cicles formatius de grau mitjà de servei i restauració i de cuina i gastronomia

Societat

Els alumnes graduats i de primer curs que oferien l'aperitiu
Els alumnes graduats i de primer curs que oferien l'aperitiu | Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental

Montornès del Vallès

El passat 27 de maig l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental es va vestir de gala per acollir la festa de graduació de l’alumnat de segon de Serveis i Restauració i de Cuina i Gastronomia. Prop de 30 alumnes de l’escola es van graduar i van recollir el seu títol davant d’amics i familiars.

L’acte va comptar amb els parlaments de la directora de l’escola Mercè Costa i de l’alcalde José Montero. Seguidament es va fer l’entrega de les orles la cap d’estudis de cicles, Núria Lecina i els tutors, Juan Figueras i Josep Fernández que van recollir els i les alumnes. Dos d’aquests alumnes va fer un parlament final explicant la seva trajectòria per l’escola.

Els i les alumnes de primera de cuina van ser els encarregats de preparar l’aperitiu per tots els assistents i del servei de begudes i menjar se’n van encarregar els de primer de sala.

L’escola s’instaura a la comarca

Un 40% dels alumnes de l’escola són de Montornès i l’altre són de gent vinguda de tota la comarca i fins i tot d’algunes poblacions del Maresme com Mataró.

L’escola es va inaugurar l’any 2015 i forma part del projecte educatiu de l’Institut Marta Mata. Té com a objectiu primordial la preparació de professionals creatius, ben formats i amb titulacions oficials a nivell d’estàndards de qualitat europea.

A més, compta amb una aula pedagògica, el Restaurant la Molí, on durant el curs ofereix tres cops per setmana un menú migdia obert a tothom.

Aquest restaurant permet als alumnes de segon dels dos cursos, tant de cuina com de sala, posar en pràctica tot el que han après. Un cop al tercer trimestre aquests han marxat a fer pràctiques a empreses, és el torn dels alumnes de primer que es preparen ja pel curs vinent. Alhora també gestionen la cafeteria de l’institut Marta Mata.

Més cursos de cara al futur

Núria Lecina, cap d’estudis, argumenta que estan molt contents “perquè l’escola ha anat creixent durant aquests quatre anys, s’ha mantingut el nombre d’alumnes, ja que tenim una ràtio de 25 per curs, però normalment omplim els cursos”.

De cara al curs 2020-2021 està en previsió l’augment d’oferta amb un cicle formatiu de grau mitjà de Pastisseria i els cicles superiors de Serveis i Restauració i de Cuina i Gastronomia. Lecina explica que aquesta ampliació d’oferta és positiva però que necessiten créixer en espai per poder abastar-ho tot.

Edicions locals