El Festival del Motor de Granollers es consolida i tendeix a l'especialització

Durant tot el dia es podran provar els simuladors de conducció i comeptir en el primer Gran Premi Festival del Motor

Economia

La mostra inclourà vehicles clàssics, d'ocasió, de competició i totes les disciplines que hi estan vinculades
La mostra inclourà vehicles clàssics, d'ocasió, de competició i totes les disciplines que hi estan vinculades

El parc firal de Granollers serà escenari, dissabte, d’una nova edició del Festival del Motor, que enguany arriba al quart any carregat de canvis i novetats, amb més especialització i la millora de continguts i instal·lacions. Des de la seva estrena, el 2016, el festival aposta per donar a conèixer totes les disciplines del món del motor, de manera que hi tindran presència tant vehicles com una quarantena expositors relacionats amb la competició, la restauració, els vehicles clàssics, la personalització i, com a novetat d’aquest any, la formació en l’àmbit del motor.

Per primera vegada el festival disposarà de dues grans zones cobertes de més de 2.000 metres quadrats, amb dos pavellons. Un aplegarà la zona d’expositors, artesans i una zona de ponències i espectacles. Isaac Gómez, responsable de Zinkers, l'empresa promotora de l'esdeveniment, explica que aquest nou espai "permet reforçar l'especialització del festival", ja que, per exemple, "podrem fer exposicions més grans i de més qualitat", assegura.

El segon pavelló estarà destinat a la restauració, on també hi haurà una zona de food trucks amb una àmplia varietat de productes tant de dia com de nit. A més, per dinamitzar la jornada i posar-hi el punt musical, el festival comptarà amb concerts de rock i tributs, entre d’altres amb la banda Crazy Rockets, uns habituals de la cita granollerina.

El brogit de l'activitat

Durant tota la jornada hi haurà presentacions i espectacles, que aniran des d'un Pit Stop amb un Formula clàssic fins a la presentació del monoplaça elèctric desenvolupat per l'Escola d'Enginyers de la Universitat de Barcelona. Els eSports també tindran presència a la carpa coberta amb diversos simuladors de conducció.

Durant tot el dia, els assistents podran provar els simuladors de conducció, i de 16 a 18 h hi haurà una competició per temps entre tots els participants: el primer Gran Premi Festival del Motor de Granollers. Els tres millors temps tindran premi. A més, a l’exterior de la carpa hi haurà un circuit de cotxes de radiocontrol, i els pilots de RC Addicts BCN competiran en la modalitat de Drift.

Finalment, també els més petits tindran les seves oportunitats, i durant la jornada hi haurà espectacles i exposicions expressament pensats per a ells. Entre d’altres, podran conèixer pilots i participar en activitats com els simuladors de conducció gratuïtament.

Una de les novetats d'aquesta quarta edició serà que per accedir al festival caldrà comprar una entrada de 5 euros, dos dels quals seran per a la causa solidària Pels Valents. "Com que l'entrada serà per primer cop de pagament no podem preveure la xifra de visitants que tindrem", explica Isaac Gómez.

D'altra banda, l'organització del festival habilitarà un autobús gratuït des de l'estació d'autobusos Sagalés al recinte firal de Granollers i per tornar al centre. El festival està organitzat per l'agència comunicació i esdeveniments de Granollers Zinkers, i també hi participen les associacions de comerç Gran Centre i Comerç de Dalt de Granollers.

Edicions locals