Marta Alcalde, del Ginebró, premi de Recerca Jove de la Generalitat

L'alumna ha estat reconeguda en l'àmbit de física pel treball 'La ciència de la llum', tutelat per Carles Blasco

Societat

L'alumna Marta Alcalde i el seu tutor, Carles Blasco
L'alumna Marta Alcalde i el seu tutor, Carles Blasco

Llinars del Vallès

El treball de recerca La ciència de la llum de l’alumna Marta Alcalde de l’escola Ginebró, ha rebut un dels Premis de Recerca Jove 2018 en l’àmbit de la física, concedit per la Generalitat. L’alumna va recollir el premi de mans del president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, dissabte a l'Auditori de Barcelona.

El treball de l’alumna de segon de batxillerat, tutelada per Carles Blasco, fa un recorregut per les principals teories sobre la llum al llarg de la història, demostra a través de l’experimentació les diverses propietats de la llum i els fenòmens lluminosos, i aprofundeix sobre la transmissió de dades a través de la llum.

Els Premis Recerca Jove de la Generalitat de Catalunya tenen com a objectiu acostar el jovent al món de la ciència, no com a simples espectadors, sinó com a protagonistes de la seva pròpia recerca. Així, recompensen l’esforç dels alumnes i també premien els centres escolars que animen els estudiants a endinsar-se en la investigació científica.

Edicions locals