Joan Garriga publica divendres l'EP 'Nocturns de vetlla i revetlla'

El que va ser líder de Dusminguet i La Troba Kung-Fú debuta al seu nom i amb nova banda, el Mariatxi galàctic

Cultura

Joan Garriga
Joan Garriga

Després de compondre i interpretar en directe la banda sonora dels dos darrers espectacles teatrals d’Oriol Broggi (Bodas de sangre i La bona persona de Sezuan), Joan Garriga presenta la seva nova banda, el Mariatxi galàctic, amb un EP digital que Fina Estampa publicarà el 21 de juny.

Nocturns de vetlla i revetlla és la primera referència que el fundador de Dusminguet i la Troba Kung-Fú signa amb el seu nom, convertit ja en una figura clau per entendre l’evolució de la música popular feta a Catalunya al segle XXI.

Acompanyat per al seu fidel company de mil batalles, Marià Roch (baix), el fogoner de la caldera rítmica, Rambo (bateria), i el guitarrista Madjid Fahem (Manu Chao, La Ventura), el de la Garriga torna amb quatre temes i un secret conegut: fixat ell ball com a objectiu irrenunciable, Garriga mai no ha dubtat en anar a buscar la font, el principi poètic, fins a erigir-se en un autor amb l’empenta de Celso Piña i la sensibilitat de Sisa, un esperit lliure i radicalment compromès que administra com ningú el llegat ètic i estètic de Gato Pérez.
 
Amb l’habitual instrumentació dels grups norteños mexicans però amb uns patrons arrelats en la rúmbia, aquest híbrid de rumba catalana i cúmbia llatina amb denominació d’origen vallesana que ell va inventar, Nocturns de vetlla i revetlla és justament això: vals i havanera, dub i polka, bodega de barri i taverna de Kurt Weill. 

I el més important, la promesa d’un àlbum que Joan Garriga cuina a foc lent, sense pressa, amb la serenor de qui, després de girar per mig món torna a casa. Aquell que l’any passat va reunir en un llibre-disc d’edició limitada –Bodas de sangre (2018)- apunts i cançons sobre texts de Federico García Lorca a partir del muntatge de La Perla 29 que va merèixer el Premi de la Crítica de les Arts Escèniques a la millor música original o adaptada. 

Edicions locals