Colomé confia l'estratègia de futur del municipi a Marina Ginestí

El nou cartipàs situa Juan Antonio Corchado, del PSC, com a primer tinent d'alcalde i al capdavant de Cultura

Política

Colomé confia a Ginestí el disseny de futur del municipi
Colomé confia a Ginestí el disseny de futur del municipi

Després de la constitució del nou Ajuntament, dissabte passat, l’alcalde ha donat a conèixer les atribucions que tindran els 11 regidors de l’equip de govern, format per JxLF i el PSC. Entre les novetats del nou cartipàs destaquen la nova àrea de Presidència, coordinada per Marina Ginestí, i les regidories de Feminisme i Igualtat i Turisme, en mans del PSC.

Pel que fa als regidors de Junts per les Franqueses (JxLF), Francesc Colomé manté l’alcaldia, mentre que la fins ara regidora de Cultura i d’Infància i Joventut, Marina Ginestí, número 2 de la llista de JxLF, passarà a coordinar l’anomenada Àrea de Presidència, i assumirà les responsabilitats de Comunicació, Protocol i Relacions Institucionals.

També es farà càrrec de Processos Estratègics, de manera que l'alcalde confia en Ginestí, de 35 anys, l'estratègia de futur del municipi i la converteix, de facto, en la seva mà dreta. Alhora, Ginestí també serà la regidora de Sanitat i Salut Pública.

Moisés Torres, fins ara al capdavant d’Obres, Serveis i Dinamització Econòmica, s’encarregarà d’Obres, Serveis i Mobilitat; mentre que Jordi Ganduxé, fins ara regidor d’Activitats i Habitatge i d’Urbanisme, mantindrà aquesta última responsabilitat, Urbanisme, i hi afegirà Pla de Barris i Agricultura i Medi Ambient, i també serà el segon tinent d’alcalde.

Montse Vila, que s’estrena per primera vegada a l’Ajuntament, serà la tercera tinenta d’alcalde i serà regidora d’Esports, Hisenda i Règim Intern, i Sònia Tena, que també entra per primer cop a l’Ajuntament, es farà càrrec de Dinamització econòmica, Mercats, Comerç i Activitats i també Gent Gran.

Més visibilitat del PSC

Pel que fa als regidors socialistes, Juan Antonio Corchado es mantindrà com a primer tinent d’alcalde i regidor de Participació i Relacions Ciutadanes, però deixarà la cartera d’Esports per assumir la de Cultura, una de les regidories amb més visibilitat.

Marta Reche, que entra per primer cop a l’Ajuntament, serà cinquena tinenta d’alcalde i regidora de Feminisme i Igualtat; Infància i Joventut i Turisme.

José Antonio Aguilera, fins ara regidor d’Educació, mantindrà la mateixa regidoria i alhora serà quart tinent d’alcalde, mentre que Marta Sánchez, novella a l’Ajuntament, assumeix Polítiques Socials i Habitatge. Finalment, Joan Antoni Marín, que ha tingut diverses responsabilitats en mandats anteriors, assumeix ara Seguretat Ciutadana, Civisme i Convivència.

Les dedicacions i retribucions que tindran els regidors per les seves responsabilitats es faran públiques més endavant, després de l’aprovació en ple, així com els termes exactes de l'acord entre els dos partits que formen l'equip de govern.

Edicions locals