El llaç groc torna al balcó de l'Ajuntament de Parets

Aquest dimarts ha arrencat el viatge de tornada de Jordi Turull des de Madrid fins a Lledoners

Política

El llaç groc torna al balcó de l'Ajuntament de Parets
El llaç groc torna al balcó de l'Ajuntament de Parets | Kènia Domènech

El nou govern de Parets ja ha col·locat un llaç groc al balcó de l'edifici consistorial, en un acte que es va portar a terme divendres a la tarda, amb la presència dels regidors d'Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República.

També hi van ser alguns dels familiars de l'empresonat Jordi Turull, com la seva dona, Blanca Bragulat, qui va dirigir unes paraules a la cinquantena d'assistents que esperaven a la plaça el moment de tornar a veure el llaç groc lluir a l'Ajuntament.

Ara Parets ERC i Parets per la República ja van deixar palès en el ple de constitució del nou Ajuntament que donarien suport a Jordi Turull. "El nou govern estarà al costat de la gent que està patint, com el nostre convilatà Jordi Turull", va dir Jordi Seguer. I Neus Jordà va asseverar: "Treballarem per la república. I quan Jordi Turull torni a casa, trobarà un Parets diferent, per sentir-se'n orgullós".

A més de les dues formacions clarament independentistes, Casandra Garcia (Sumem Esquerres a Parets) també es va significar en aquest sentit amb unes paraules de suport per a Turull durant aquell ple.

D'aquesta manera, el llaç groc torna ara a la balconada de l'Ajuntament, on ja va estar col·locat durant diversos mesos, quan els empresonaments dels polítics del Govern de la Generalitat eren ben recents.

Una notícia que el mateix Jordi Turull ha agraït a través de les xarxes socials amb la següent piulada:

Turull passa nit a Zuera, de camí a Lledoners

D'altra banda, Turull, així com Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Cuixart han arribat aquest dimarts al migdia al centre penitenciari de Zuera. Passaran la nit al mòdul d'ingressos d'aquesta presó de Saragossa abans d'arribar dimecres a Catalunya.

Tots ells han arribat a bord d'un autocar de la Guàrdia Civil, custodiat per un vehicle no logotipat amb agents d'aquest cos policial. El trasllat dissenyat per Institucions Penitenciàries es va iniciar el dilluns a Madrid i acabarà dimecres a Brians II, on passaran a estar sota custòdia dels Mossos d'Esquadra.

Quant a Carme Forcadell i Dolors Bassa, les dues empresonades seran traslladades dimecres directament des d'Alcalá-Meco a Brians II.

A partir d'aquest moment, l'Àrea Penitenciària dels Mossos es farà càrrec de la custòdia i les distribuirà a les seves presons de destinació. Lledoners en el cas de Turull, Junqueras, Romeva, Sànchez, Cuixart, Forn i Rull, Mas d'Enric en el cas de Carme Forcadell i Puig de les Basses en el de Dolors Bassa.

Edicions locals