La construcció del nou institut La Sínia, una 'prioritat' per al Govern de la Generalitat

Així ho va percebre l'equip de govern de paretà arran de la reunió amb Pere Aragonès i Juli Fernàndez

Societat, Política

La construcció del nou institut La Sínia, una 'prioritat' per al Govern de la Generalitat
La construcció del nou institut La Sínia, una 'prioritat' per al Govern de la Generalitat

L'Ajuntament de Parets va rebre divendres la visita institucional del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i del delegat de la Generalitat Juli Fernàndez, que van exposar que la construcció del nou institut La Sínia és un projecte prioritari per al Govern de la Generalitat.

Tots dos es van reunir amb l'alcalde, Jordi Seguer, i les portaveus Kènia Domènech (Ara Parets ERC), Casandra Garcia (Sumem Esquerres a Parets) i Neus Jordà (Parets per la República), amb qui van parlar de diverses qüestions del municipi.

Sobre aquest tema, l'alcalde, Jordi Seguer, va dir que "el compromís de les tres forces del nou govern plural és de desencallar-lo abans de finals d'any, és a dir, cedir un terreny a la Generalitat que tingui les condicions necessàries". Sobre aquest sentit, va afegir: "Aragonès i Fernàndez han reiterat la voluntat i ens han tornat a dir que per a la Generalitat aquest nou institut de Parets serà una prioritat, però que ens afanyem a fer la cessió del terreny en condicions"

Quant a la ubicació, l'alcalde no descarta "cap de les ubicacions possibles", tot i que la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació, Casandra Garcia, va assenyalar que el projecte que, ara per ara, té més números per acollir el nou centre educatiu estaria situat "a Can Fradera". "Però això no vol dir que sigui definitiu i que no puguem tenir altre propostes a sobre de la taula durant aquests dies", va apuntar.

El que sí que es descarta és avançar els diners per tirar endavant la construcció, ja que els representants del Govern català van assegurar que "en el moment en què estigui la cessió del terreny, es començarà tot el procés".

Altres temes que van tractar van ser l'ampliació de les places a la residència de gent gran i el desdoblament de la C-17. Sobre aquest darrer, Garcia va dir: "Sabem que el projecte està força encarat, però no sabem en quin punt ens trobem ara mateix".

Les tres portaveus del govern (Kènia Domènech, Casandra Garcia i Neus Jordà) i l'alcalde, Jordi Seguer, amb Aragonès i Fernàndez

Per la seva banda, la portaveu de Parets per la República va expressar que "és un plaer comptar amb aquesta visita en tan poquets dies i és un xut d'energia veure que el canvi ha valgut la pena i que tot pel que hem lluitat durant tant de temps s'està començant a fer realitat". També va dir: "Nosaltres portem molta il·lusió i moltes ganes, però venim de 36 anys d'un altre tipus de gestió i tot és una mica més lent. Així que aquestes visites empenyen amb molta força".

Aragonès es compromet a treballar conjuntament amb l'Ajuntament

D'altra banda, el vicepresident Pere Aragonès va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament paretà, amb una dedicatòria en la qual es va comprometre, "en nom del Govern de Catalunya", a "treballar conjuntament amb l'Ajuntament de Parets per la justícia social i per la llibertat individual i col·lectiva". A més, va reivindicar, "en el municipi de l'amic Jordi Turull, la llibertat de tots els presos polítics i la necessitat d'una solució democràtica per al futur de Catalunya".

En acabar la lectura de la dedicatòria, Seguer va lliurar-li com a obsequi una figura de La Pedra del Diable.

Edicions locals