Una empresa granollerina promou un projecte solidari per formar joves en risc d'exclusió

Tus clases solidarias compta amb el suport de 4.000 professors voluntaris que ofereixen serveis pedagògics a entitats socials

Societat

Una empresa granollerina promou un projecte solidari per formar joves en risc d'exclusió
Una empresa granollerina promou un projecte solidari per formar joves en risc d'exclusió

El portal Tusclasesparticulares.com, que depèn del grup Tusmedia, una empresa amb seu a Granollers i amb presència a diversos països del món, ha impulsat el projecte solidari Tus clases solidarias, una plataforma que posa en contacte professors voluntaris amb associacions que necessiten un reforç per treballar amb nens i joves amb risc d'exclusió social.

Concretament, Tus clases solidarias és la primera plataforma que gestiona una xarxa de professors voluntaris a l'Estat perquè menors sense recursos o en risc d'exclusió social puguin rebre suport escolar de manera gratuïta. El projecte compta actualment amb més de 4.000 professors voluntaris inscrits i col·labora amb mig centenar d'entitats, com Pere Tarrés, Casals dels Infants o Aldeas Infatiles, així com altres entitats locals i la Generalitat, i ara fa una crida a ampliar el nombre de professors voluntaris.

Els responsables de la iniciativa destaquen que Espanya és el segon país d'Europa amb més abandonament escolar. "Un 19% dels joves abandonen els estudis a una edat prematura", apunten. "Unes dades que es complementen amb les dades de pobresa infantil. Segons dades publicades per UNICEF, un terç dels menors viuen en risc d'exclusió", assenyalen.

Per això els voluntaris ofereixen els seus serveis pedagògics a diferents associacions que treballen, per exemple, amb col·lectius de joves migrants, nens i adolescents que necessiten acompanyament a les tardes. Entre d'altres, hi ha, per exemple, "joves refugiats de Líbia, on a través de les classes d'anglès han pogut accedir a educació superior universitària", expliquen els promotors.

Edicions locals