190 jugadors de billar americà competiran a l'Open Catalunya de Mollet

La desena edició del torneig se celebrarà entre el dijous 4 i el diumenge 7 de juliol

Esports

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el president d’AMOBA, Gerard Camp, van presentar el torneig
L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el president d’AMOBA, Gerard Camp, van presentar el torneig | Nil Artiaga

Nil Artiaga

El dimarts es va presentar, a la sala de plens de l’Ajuntament de Mollet, el desè Open Catalunya de billar americà que acollirà la ciutat molletana entre els dies dijous 4 de juliol i diumenge 7.

Per desena vegada, l’AMOBA –Associació Molletana de Billar Americà– organitzarà aquest torneig que aplega jugadors d’aquesta disciplina esportiva d’arreu de Catalunya, però també alguns de l’Estat i també estrangers.

De fet, tal com explicava el president d’AMOBA, Gerard Camp, enguany vindran jugadors de billar de Castelló, Saragossa i San Sebastià. París Comas, David Alcoberro, Raúl Hebles o Nacho Smith són alguns dels noms més importants que estaran presents en la desena edició de l’Open Catalunya.

El considerat com a millor jugador de billar americà de Mollet, Toni Casamartina, competirà en aquest torneig. Ho farà fent parella amb Jorge Díaz, un dels millors jugadors espanyols. “El meu objectiu és poder arribar a la fase final”, afirma Casamartina.

Més de 190 participants

En total, més de 190 jugadors participaran en el torneig. “Miro enrere i recordo el primer Open: llavors eren 64 els participants. Posteriorment, hem anat creixent any rere any i ara hem omplert cinc quadrants de 32 jugadors”, explicava Gerard Camp; i afegia que “es podria parlar del millor Open de billar americà de Catalunya, i el tercer millor d’Espanya”.  També va recordar que en dues setmanes es van esgotar les inscripcions.

El president d’AMOBA va subratllar que, enguany, s’utilitzarà la plataforma Qscore, on tothom podrà seguir al moment els enfrontaments. A més, es tornarà a obrir un canal de Youtube perquè tothom pugui seguir el torneig. “En total seran més de 90 hores d’esdeveniment”, remarcava Camp. Per últim, Gerard Camp, va explicar que es donaran un total de 6.800 euros en premis, repartits en 20 guardons.

D’altra banda, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va afegir que aquest torneig es pot veure com un preàmbul dels Mundials de Roller Derby que acollirà el municipi al juliol.  Monràs va recordar que Mollet ha estat ciutat europea de l’esport, i que, aquests esdeveniments com l’Open de billar americà ajuden a “mantenir la flama d’aquest nomenament com a ciutat europea de l’esport”.

Edicions locals